söndag 4 september 2016

Vem skulle inte ljuga om sin ålder?

Vem som helst skulle ljuga om sin ålder för att få fördelar. Det tror Alex Schuman i dag i Expressen. Saken är den att det lönar sig knappast att göra detta för andra än de som kommer som nya invånare till Sverige. Som den kvinna i Västerås som låtsas vara äldst i världen, 117 år i år, och som har levt som sin mans exhustru sedan hon kom hit och födde barn när hon var 70 år (sic!). Myndigheterna säger att hon måste åka tillbaka till Turkiet och skaffa intyg på sin riktiga ålder. Tror ni hon gör det? 

Och när de afghanska och marockanska "barnen" själva säger att de drar av några år på sin ålder för att bli betraktade som barn, för det är fördelar med detta, så menar Alex Schulman att han vet inte hur många det är som gör så. Nej, det bästa är att blunda med båda ögonen, hålla för öronen och låtsas att han är helt okunnig. De ljuger inte för att få lägre straff i domstol. Nej då. Inte ens Uppdrag Granskning kan övertyga honom om att de som dömdes för en grov våldtäkt av en kvinna uppe på Fåfängan är vuxna. Fast de har visat sig vara detta genom Europol och att rättegången i Hovrätten är överklagad till Högsta domstolen. De uppgav själva att de var mellan 13-16 år. Medan det upptäcktes att det fanns ett tiotal olika alias på dem i Europa och där var de mellan 13-33 år. Den 13-årige visade sig vara 19 år i Tyskland. 

Vi som har levt här alltid i Sverige kan knappast ljuga om något alls och vi gör det inte heller för vi är uppfostrade i ett annat samhälle än de här "barnen" kommer ifrån. Det är bra att vara ärlig helt enkelt och vi är inskrivna från födelsen i det system för folkbokföring som har funnits här sedan flera hundra år tillbaka. Det är ynkligt av Expressen att ha en sådan krönikör som Schulman som är för slö att överhuvudtaget ta reda på ens minsta fakta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar