torsdag 15 september 2016

Tallink Silja stoppar spriten på studentkryss

Isabelle Norlén våldtogs,
 men det går inte att bevisa.
Det var ett väldigt bra beslut av Tallink Silja att stoppa spriten på kryssningarna med studenter. På utresan då, men hem går det naturligtvis inte att göra. För skeppet måste tjäna pengar och taxfree är till för att det lönar sig för alla att köpa. Men då kanske det inte går att supa sig så oerhört fulla så att alla hämningar släpper. Annars har jag tidigare skrivit att jag tycker att det vore bra att stoppa studentkryssningarna helt och hållet. Våldtäkter har vi nog av ändå. 

Även andra specialkryssningar hos Tallink Silja kommer att slopa öppet i taxfree på utresan. Det rör sig om ungefär 70  kryssningar per år. Det var Isabelle Norléns fall som upprörde människor mest. Hon svimmade på grund av sjukdom och kommer därför inte ihåg vad som hände när hon blev våldtagen. Eftersom hennes berättelse inte fanns så gick det inte att åtala. Därför lades utredningen ned. Två kompisar till våldtäktsmannen som vaktade utanför hytten när Isabelle blev våldtagen har inte pratat utan skyddar sin våldtäktskompis. Isabelle hoppas han får sitt straff på något sätt ändå, trots att han inte fick det genom samhället. Gud kanske? Eller andra makter.

Här skrev jag tidigare om studentkryssningarna och att de borde förbjudas. 
Här skriver Isabelle Norlén själv på facebook om detta. En modig kvinna. 

Påpekas bör också att Viking Line har 21 år som åldersgräns på en del av sina kryssningar medan Tallink Silja har 18 år genomgående. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar