söndag 25 mars 2018

En kollektiv särbehandling av 9 000 män

Visst är det märkligt att 9 000 afghanska män ska undantas från alla regler för att de har bråkat så mycket. De ska ha en riktig gräddfil in i landet och få studera. De behöver bara säga att de ska studera så får de uppehållstillstånd enligt regeringens förslag. De kan vara mellan 18-25 år och ämna gå på gymnasiet eller komvux. Trots att de fått avslag på sina asylansökningar och det inte finns andra skäl att låta dem stanna ska ändå en proposition nu färdigställas för behandling senare i år. Det är miljöpartiet som har ställt ultimatum och socialdemokraterna hänger på. 

Många av dessa män har inte kunnat göra sin ålder sannolik och därmed inte heller sin identitet. Men nu ska de få uppehållstillstånd även om de inte har någon klar identitet. Vore det inte intressant att veta vilka personer som får detta uppehållstillstånd? Jo naturligtvis. Dessutom sätter detta - om det går igenom - press på skolorna som redan går på knäna.

Efter avslutad utbildning ska personerna också få permanent uppehållstillstånd bara de skaffar sig ett jobb. Det finns ingen tidsgräns för hur lång tid de ska få på sig att ta studenten. De kan hålla på i fem år och enligt tidigare skolklassers statistik så har ändå inte mer än 15 procent då lyckats ta sig igenom denna gymnasieskola. Den enda grunden för detta förslag är att det är synd om dessa, för det har tagit så lång tid för dem att behandlas i asylsystemet. Detta berodde på att politikerna lät gränserna vara öppna och alla som kunde ta sig hit - företrädesvis unga män - skulle tas emot. 

Under de kommande åren beräknas detta kosta tre miljarder kronor för staten. Kommunernas kostnader är inte inräknade i denna summa. Den här exempellösa invandringen av män, som har gjort att Sverige har ett mansöverskott för första gången i sin historia, är helt uppåt väggarna. Sverige har fler unga män än Kina, där man ändå har haft ettbarnspolitik i många år. Och männen ses där som mer värda än kvinnor. Ett samhälle där unga män överväger är inte ett bra samhälle. Och detta samhälle kommer vi enligt SCB få dras med så långt prognoserna sträcker sig. Och mansöverskottet ökar dessutom. Detta föreslås nu av vår "feministiska" regering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar