torsdag 1 mars 2018

Västafrikansk mamma dog i kylan i Småland

UPPDATERAT
En västafrikansk kvinna från Burkina Faso gick iväg lättklädd med sina båda barn i småländska Sävsjö i går och pojken i nioårsåldern hittades vid halvtre på eftermiddagen. Men mamman och hennes dotter som är åtta år hade gått vidare. Enligt uppgift så hade de inte ens skor på sig. De lämnade sitt asylboende, men varför vet ingen. De bodde på Ljunga Park. 

Mamman och dotter eftersöktes med helikopter med värmekamera, men den måste ge upp eftersom det snöade för mycket. Det var minus tio i går. Först vid tretiden i morse påträffades mamman och dottern i skogen av en hundpatrull. De var båda kraftigt nedkylda och fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö. Mamman dödförklarades vid femtiden i morse. Flickan vårdas på intensivvårdsavdelningen med förfrysningsskador, men ska överföras till barnkliniken. Familjen hade befunnit sig i Sverige i fyra månader. Vila i frid stackars mamma och hoppas att vi kan ta hand ordentligt om hennes barn. Kanske finns pappan någonstans?
2.3.2018
Det finns snälla män. En av dessa som jobbade i en verkstad i Sävsjö och såg mamman med barnen är Thommy Arvidsson och han räddade antagligen livet på pojken och försökte få mamman att stanna också, men hon bara skakade på huvudet och gick vidare med dottern. Han ringde efter ambulans åt pojken, som hade 30 grader i temperatur och skakade. Thommy Arvidsson är kritisk till att polisen inte omedelbart ryckte ut. Eller ringde Räddningstjänsten som fanns fem minuter bort. De inväntade istället en hundpatrull. Här kan ni se hur en snäll man ser ut. 
3.3.2018
Det var Missing People som hade en drönare med värmekamera, som hittade mamman och inte polisen. Polisen hade inte tillgång till något sådant. Eftersom det snöade och blåste så fanns det inte några spår efter de båda försvunna mamman och dottern. Men dottern räddades antagligen till livet av Missing People. 
Familjen som gick ut i vinterkylan bodde
på Ljunga Parks asylboende.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar