lördag 17 mars 2018

Sverige ramlar ihop som ett korthus

Hanif Bali (m) har burit sig konstigt åt och eventuellt delat rysk signalspaning. Då måste han tas i örat av partiledningen och så har förstås DN delat denna information på artikelplats genom den nya generationens reportrar Mattias Carlsson och Josefin Sköld, som absolut inte är moderater. Naturligtvis. De är mot allt som liknar något till höger och särskilt detta valår. Hanif Bali är anmäld till Säpo av sin egen partiledning. Sverige kan ramla ihop som ett korthus om medier och partier får härja en smula till. 

Spöket Ryssland finns alltid i bakgrunden och sensationerna staplas på hög säkerligen nu i detta valår. Det är bara sex månader kvar till ödesvalet. Men för bövelen som kapten Haddock kunde ha sagt hur ska det annars gå till att ändra ett samhälle, som så länge har gått åt katastrofhållet. Vi är så rädda nu för varandra så det behövs bara att någon petar lite med ett pekfinger på någon annan så blir det inbördeskrig. Och vem har ordnat till detta?

Personligen kan jag förstås inte ta del av DN:s avslöjanden (betalvägg) utan är hänvisad till den skumma högerpopulistiska pressen. Men jag tror jag avstår från att försöka begripa vad som har hänt. Journalistkåren är en skvallertant av stora mått. Har alltid varit. Det är ju sånt som har gett medierna inkomster. Men att som nu undanhålla läsare nyheter i desperation över sakernas tillstånd är inte det klokaste. Helt klart är dock att Nyheter Idag, som tillhör den där skumma pressen på allra yttersta högerkanten, är anklagad för att umgås med Ryssland, som i sin tur avlyssnat utrikesdepartementet.

Jaja, låt dom hålla på ett tag till så faller hela detta stora lerbygge. Varför ska vi ens vara sams inom landet. Lite inbördeskrig skulle väl få till och med Sverige som land att nyktra till. Vem orkar bry sig längre av det vanliga knegande folket, som bara hoppas att den eländiga vintern ska ta slut någon gång. För övrigt hade detta aldrig kunnat hända före twitter och andra av den nya teknikens under. Det var mycket lugnare på den tiden. Och ibland är det bättre att hålla käft än att twittra.
19.3.2018
Jodå Hanif Bali ska sluta twittra och han lämnar moderaternas partistyrelse. Märkligt med en politiker som lägger sig i allt och alla. Det är väl inte politik utan mera skvaller mellan politiker och journalister, som lämnar väljare som frågetecken. Vad tusan håller ni på med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar