söndag 11 mars 2018

Inget arbete alls ändå mer i pension

Det sanningen avslöjar naturligtvis inte partierna. Den som inte har arbetat alls får nästan lika mycket i pension som den som har jobbat heltid i 40 år. Detta beror av att vi har ett socialistiskt sett att se på pensionerna. De ska ge oss något att leva av även om vi inte har betalat till dem. Ingen ska behöva tigga staten eller kommunen om pengar. Jo, lite måste alla fattigpensionärer göra så för annars får de inte något bostadsbidrag. Det är inkomstprövat. 

Boten anses nu vara höjda pensionsavgifter. Det är fortsatt socialistiskt tänkande. Tjänstepensionen har blivit viktigare och nu är också tanken att tvinga människor att ta ut sin tjänstepension under längre tid eller livslångt istället för under kort tid som pensionär. 

Vi har helt enkelt ett sjukt system, som har urholkats för att staten inte har skött sig. Och för att vi inte själva har fått handskas med våra pengar. Fattiga människor i slutet av sina liv ställs mot varandra. För myten om vårt välstånd säger att vi alla ska ha det lika bra. Eller snarare lika dåligt. 

Nästa år 2019 blir det ännu märkligare för då får en pensionär som inte har arbetat alls 14 130 kronor efter skatt medan någon som har arbetat 40 år får 13 970 kronor efter skatt. Detta skriver tidningen Senioren i nummer 2 för mars 2018. 

Här skrev jag tidigare att svenska kvinnor arbetar mest i EU.Faksimil från Arbetet. 

Kvinnor har betydligt lägre pension än män.
För systemet inte är jämlikt.
Faksimil från Senioren. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar