fredag 23 mars 2018

Redouane Lakdim 26 år är ihjälskjuten

UPPDATERAT
Den terrorist Redouane Lakdim, som sköt tre personer till döds i dag i Trèbes och Carcassone i södra Frankrike är nu själv död, skjuten av polis för drygt en timme sedan. Terroristen hade krävt Salah Abdeslams frihet, den terrorist som togs för två år sedan och som då bodde ihop Mohamed Belkaid, som hade bott i Sverige. Lakdim fanns på franska säkerhetspolisens lista och var betecknad som säkerhetsrisk. Han var från Marocko och ropade förstås Allahu Akbar. Så förvånad han kommer att bli när han inte får de 72 jungfrurna eller paradiset. IS tog på sig attentatet. 
24.3.2018
Den polis Arnaud Beltrame, 45 år, som bytte plats med en kvinna i gisslan, har avlidit av sina skador. Han hyllas som en hjälte i Frankrike. Han sköts när polisen stormade och sköt ihjäl terroristen. Arnaud Beltrame hade lagt sin telefon på ett bord och lämnat den på så att hans kollegor kunde höra vad som sades mellan honom och terroristen. Arnaud Beltrame var gift, men hade inga barn. 
19:04
Han var redan gift borgerligt och civilt som man gör i Frankrike. Det är vad som gäller i republiken Frankrike. Men han ville också gifta sig katolskt så prästen kom till sjukhuset och gav honom giftermålets och de sjukas sakrament. Han dog några timmar senare. 
Arnaud Beltrame sköts i stormningen
och har avlidit av sina skador.
Faksimil från Google. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar