onsdag 21 mars 2018

Nu kommer boken om gangstersamhället

Om ett par veckor ges boken Följ Fucking Order ut. Den är skriven av journalisten Ann Törnkvist och Dorotea Bromberg på Brombergs förlag vågade inte ge ut boken förra året för att "säkerhetsläget" var sådant det var. Hon backade trots ett påskrivet kontrakt. Ann Törnkvist själv kan inte arbeta för Sveriges Radio i Södertälje längre och kan inte vistas i Södertälje utan poliseskort. Ann Törnkvist har blivit hotad av gängledaren, som sitter på Kumla. Nu ges boken ut av Mondial förlag. 

Södertälje är sedan gammalt ett brottsligt samhälle där gangsterligorna hade makten. Jag skrev om det här när morden på tre människor inträffade 2010 i lilla Södertälje med 85 000 invånare då. Det är välkänt att Södertälje tog emot fler flyktingar från Irak än vad USA gjorde. Här skrev Expressen om Södertäljenätverket. 

Ann Törnkvist har nu tvingats ta bort ett kapitel ur boken efter hoten. Hon menar att det är bättre att hon är vid liv och kan fortsätta som journalist. Det sägs att Södertälje har blivit en smula lugnare än det var tidigare efter att de värsta gängledarna har spärrats in. Genom assistansersättning kunde gängen få tag i vita pengar och föra dessa in i den brottsliga verksamheten. De brottsliga fanns överallt också i kommunens politiska partier. En hemtjänsthärva avslöjades. 

Till Södertäje har syrier/assyrianer kommit sedan 1960-talet. Ungefär en tredjedel av befolkningen är kristna syrier/assyrianer i Södertälje. Det finns också ett muslimhat vilket togs upp av Uppdrag Granskning för tre år sedan. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar