söndag 16 oktober 2016

Boende för ensamkommande brann i Fagersjö

UPPDATERAT
Boendet i Fagersjö började brinna i natt. Där bodde 44 ensamkommande flyktingbarn som har fått uppehållstillstånd. Även i går natt hade det kunnat börja brinna för någon hade placerat en dunk med olja i en ugn och satt på ugnen. Men brandlarmet gick. Köket är gemensamt medan de nytillkomna svenskarna har ett rum och egen toalett i modulboendet, som är tillfälligt genomgångsboende för de som inte har fått plats på den ordinarie bostadsmarknaden. Branden betecknas som mordbrand. Det började brinna på utsidan av boendet, men vem som är skyldig till detta är oklart. Branden upptäcktes av en polispatrull som passerade förbi vid halvtvåtiden natten till i dag. Stiftelsen hotellhem i Stockholm står för boendet i Stockholms stads regi. I augusti i år gick ett 30-tal boende till socialförvaltningen för att klaga på rummen, som är åtta kvadratmeter stora. De boende kände sig vilseledda av Arbetsförmedlingen och Migrationsverket. Boendet är tillfälligt under två år.
10:50
I Göteborg skulle nu tusen bostäder i modulhus stått färdiga. Av detta blev det ingenting. Kanske blir det 57 lägenheter i modulhus om ett år. Det skulle bli väldigt dyrt med lägenheter i moduler: en trea beräknades kosta 20 000 i månaden. Hela denna karusell har kostat miljoner inte bara för Göteborgs kommun utan också för tomtägare, som har försökt sälja tomter, som har förlorat miljoner i värde när det blev känt att det skulle bli ett modulboende i närheten. Köpare har hoppat av. Göteborg ska ta emot 880 personer i år och 1 200 nästa år. Befolkningen i de områdena dit modulhusen skulle komma protesterade våldsamt.
13:13
Enligt Nyheter Idag tror de boende att det är någon av dem som har tänt på huset. Det ligger bränt toapapper bredvid huset och det ser ut som asylboendets toapapper. Det skulle bero på att de är så missnöjda med boendet. Det brann under baracken och en del av byggnaden är totalförstörd. 

Allt är numera clownernas fel.
De fanns också på plats i området
innan boendet brann. Flera timmar innan.

Tänka sig!
Fick vi veta i dag 17.10.2016
Faksimil från DN.


Här ligger Fagersjö söder om Söder i Stockholm.

2 kommentarer:

 1. Kan säga att på det f d äldreboendet Vintertullen på Södermalm
  är det betydligt lugnare. Öppet hus häromveckan och en chans att
  ta en närmare titt på de nya boende i fastigheten. Namnen på
  postfacken var mestadels arabiska och det serverades kaffe och
  mazariner. Satte i mig flera stycken ...

  Tror inte jag kommer att märka av boendet så värst mycket.
  Men på åldringarnas tid lär det ha såväl brunnits som
  vanvårdats ...

  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/ytterligare-hundra-lagenheter-pa-sodermalm-blir-bostader-at-nyanlanda/reppjn!lApFiHajfHWn1R8I@IV1A/

  SvaraRadera
 2. Någon som suttit på toaletten kanske och rökt och slängt en fimp så det börjat brinna.

  SvaraRadera