tisdag 11 oktober 2016

Sverige bästa landet för flickor

UPPDATERAT
Det konstaterar Rädda barnen i en ny rapport där Sverige är ett föredöme för här förekommer inte barnäktenskap, vilket i andra länder (till exempel muslimska) gör att flickorna riskerar mer att utsättas för våld i hemmet, att de inte kan gå klart skolan, att de inte får en utbildning och inte kan göra sin röst hörd. Dessutom kan de få sexuellt överförbara sjukdomar. Längst ned på listan över extremt dåliga länder för flickor finns afrikanska länder. 

Sverige har barnäktenskap eftersom det numera importeras sådana (statistiken är dålig därför blir det en artikel från 2011) och kommunerna är lite ställda inför detta. Här är dock lite statistik från 2016. Våld kommer dessa flickor också att möta plus att våldtäkterna i Sverige ligger högt räknat i världen, men det är mest tonåringar och lite äldre som utsätts för detta. Och så räknar vi statistiken fel, sägs det. Men gladrapporter om Sverige älskar vi naturligtvis på nyhetsplats även om det inte stämmer riktigt med verkligheten. Här kan ni se vilka länder som är mest förekommande i migrationen till Sverige.
11:02
Angela Merkel i Tyskland har lovat landet Niger (sist på listan nedan) ett biståndspaket på 270 miljoner kronor om landet stoppar migrationen till Europa. Landet är farligt att besöka för där finns inte längre någon turism utan terror och kidnappningar hotar. Nittio procent av alla som söker sig norrut till Europa passerar Niger, som ligger centralt innan Nordafrika och Medelhavet. Angela Merkel vill ha fler avtal med länder i Afrika för att stoppa migrationen till Europa. Ungefär som EU nu har med Turkiet. Flyktingarna ska hejdas och länderna ta tillbaka sina invånare. De ska få ekonomisk ersättning för detta. 
Afrika ligger sist i listan på länder som är bra för flickor i Rädda barnens rapport.
Bara i Europa kan flickor ha det bra. Så länge det varar.
Europa har länge importerat problem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar