söndag 23 oktober 2016

Saudiarabien hjälper inte araber

UPPDATERAT
Det gör inte Saudiarabien hjälper arabiska flyktingar, men vår statsminister Stefan Löfven besöker landet i dag. Inte en flykting så långt ögat ser i varken Saudiarabien, Qatar, Förenade Arabemiraten, Kuwait, Oman och Bahrain. Muslimer hjälper inte andra på samma sätt som kristna gör. Det var därför alla flyende ville till Europa förra året och fortfarande vill det, fast nu är gränserna bevakade bevakade på ett annat sätt. Och i år uppgår de flyende till Sverige inte till mer än drygt 20 000 mot 163 000 asylsökande förra året. 

Muslimer har Ramadan då de ska hjälpa varandra. Men det ingår inte i kulturen på samma sätt som hos oss, fast vi inte ens längre känner oss särskilt kristna. Muslimer lever ofta efter en gammaltestamentlig ordning, eftersom det anses vara Allahs ord som distribuerades av Muhammed. Denne analfabet som dessutom var krigisk och tog sig en liten flicka till hustru. Aisha var sex år gammal när kontraktet skrevs och nio år när äktenskapet fullbordades. Det var helt okej då för nästan 1 500 år sedan i den islamska världen, men inte i dagens värld. Det tycker åtminstone vi som är kulturellt kristna.

En tioårig flicka Aysha som är befriad nu av irakiska trupper i Mosul.
Hon var så tacksam för hon trodde aldrig
de skulle komma. Hennes pappa dödades av IS.
Enligt profeten Muhammed är det helt okej
att vara gift med en sådan flicka. 
I Saudiarabien har kvinnor inte rätt att ha bankkonto, köra bil, cykla eller gå på gym. De måste vara täckta från topp till tå med bara ögonen synliga. Alla arbetsplatser är könssegregerade och kvinnor får inte besöka samma restauranger som män. Kvinnor som är gifta med saudiarabiska män måste alltid ha mannens tillåtelse att lämna landet, även om de har europeiskt medborgarskap. 

Muslimska världsförbundet finansieras från Saudiarabien och vill sprida den religion som är statsreligion där: wahabismen, som menar att alla måste leva som Muhammed och de första generationerna efter honom levde. Det är en strikt fundamentalistisk version av islam inom sunni, som kom till på 1700-talet och grundaren arrangerade personligen stening av en kvinna. Saudiarabien har också velat bli ordförande i FN:s Människorättsråd. De anser att sharialagen står över mänskliga rättigheter. Detta har bland annat drabbat gravplatsen för Muhammeds mor. Den demolerades med en bulldozer och sattes sedan i brand 1998. Allt sådant anses kunna bli heliga platser och således bli föremål för avgudadyrkan.

Ända tills i mars i år sålde Sverige vapen till Saudiarabien då beslutades att avtalet om detta skulle sägas upp, men statsministern var emot. Han ville omförhandla och nu åker han dit för att prata och smeka medhårs. Hela Arabförbundet blev sura över Margot Wallströms uttalanden om diktatur och menade att "sharia har garanterat mänskliga rättigheter och bevarat människoliv, ägodelar, heder och värdighet". Det sade utrikesministrarna i Arabförbundet när Margot Wallström kallade Saudiarabien en diktatur. Något statsminister Löfven inte vill göra. Han vill inte sätta etiketter på länder har han sagt. 

Nej nu ska ju Sverige ta plats i FN:s säkerhetsråd år 2017 och 2018 och statsministern vill vara kompis med alla länder. Och Saudiarabien är ett viktigt land och rikt i regionen. Särskilt eftersom de inte bryr sig om att hjälpa sina medmänniskor flyktingarna i närliggande länder. Det ger rikedom att vara egoistiska. Lycka till statsministern att frottera dig med kungafamiljen och politikerna plus näringslivet. Löfven har siktet inställt på stora ting uppenbarligen efter att han eventuellt har förlorat valet 2018. Något fint inom FN kan tänka.
17:34
Jodå Saudiarabien behöver svenska vapen i konflikten med Jemen. Och som sagt statsministern var emot att Sverige skulle sluta sälja vapen till Saudiarabien. Där står också sunni mot shiiter inom islam. 
24.10.2016
Stefan Löfven gjorde bort sig genom att jämföra kvinnorna i Saudiarabien med kvinnorna i Sverige. Det finns hinder för kvinnor i Sverige också att arbeta. I Sverige beror kvinnornas deltid på att äldre måste tas om hand av dem. Va? Undrar vad Iris Melander, snart 87, tycker om detta. Det är Löfvens mamma. De tar faktiskt om hand till allra största delen om sig själva plus hemtjänsten då eller till och med av äldreboende. Och på kvällen hade han begripit att han gjorde bort sig och ändrade sig. Sju procent av befolkningen har gått ned i arbetstid för att hjälpa sina gamla föräldrar och då är det lika många män som kvinnor som hjälper till.
Statsministern Stefan Löfven hade mage
 att jämföra saudiarabiska kvinnor
 med svenska.
Alla har de problem i arbetslivet. Tjosan!
Inget påbud om heltäckande i Sverige.
Ännu kanske man ska säga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar