lördag 8 oktober 2016

Regeringen spolar Bert Karlsson

UPPDATERAT
Bert Karlsson har varslat 90 procent sina anställda på flyktingboenden om uppsägning. Han lägger ned 40 av sina 44 boenden. Migrationsverket håller på att säga upp avtalen. Det tycker jag är bra och visar att det börjar bli en smula ordning i landet. Varför ska Bert Karlsson tjäna 100 miljoner på detta som betalas av skattebetalarna? Det beräknas bli vinsten för hans bolag Jokarjo AB i år. Hans barn äger det och han är VD. Och varför ska vi importera nya invånare som vi i genomsnitt måste försörja i sju år? Det första året de är folkbokförda här kostar var och en kring 190 000 kronor. Efter att Migrationsverket har haft hand om dem således. Enligt Bert Karlsson kommer denna nya flyktingpolitik få katastrofala följder för landet. Han menar för honom själv. Och alla andra som har levt gott på människors nöd. 

Bert Karlsson har ungefär 20 procent av marknaden och det betyder att de andra bolagen som har 80 procent kan få många hundra miljoner i vinst i år. I och med nästa år ska dock situationen ha blivit mer normal och regeringen vill också att nya invånare inte längre ska kunna säga nej till kurser utan att få ekonomiska repressalier för detta. De ska då kunna förlora ersättningen på 308 kronor per dag. Samma krav ska ställas på nyanlända "svenskar" som på andra medborgare. Dessa regler kan börja gälla i början av år 2018. Till dess får de nya invånarna lata sig om de vill. Bidraget de får är nu en rättighet, men sedan är det tänkt att bli ett arbetsmarknadspolitiskt program. Precis som arbetslösa svenskar har haft det i alla tider. Detta för att minska etableringstiden i Sverige för nyanlända.

För övrigt lär det inte gå någon nöd på Bert Karlsson. Han är äldre än jag och således pensionär sedan länge. Han har själv fått det "drag under galoscherna", som han framträdde och låtsades vilja ge svenska folket som partiledare för Ny demokrati på 90-talet. Men när han själv får beskriva denna politiska insats så kostade den honom 200 miljoner i uteblivna inkomster. Numera har han dock tagit igen detta med råge. 
11.10.2016
SVT har upptäckt Bert Karlsson också och hans mångmiljonvinster. Han satsar nu på mobila hem för flyktingar som har fått asyl, för studenter och andra. En halv miljon styck kostar dessa mobila hem och han räknar med att sälja för en halv miljard nästa år. Under 2016 har han haft och räknar med en miljard kronor i omsättning.
Bert Karlsson har råd att ta det lugnt nu som pensionär och resten av livet. 

10 kommentarer:

 1. "I genomsnitt måste försörja i sju år" är tyvärr önsketänkande alt vandringssägen.

  http://staffandanielsson.blogspot.se/2016/02/rut-rapport-25-av-flyktingar-har.html

  SvaraRadera
 2. Nej det är det inte. Invandrare får i genomsnitt 142 000 per år i sju år. Sedan måste fler försörjas längre så klart. Lite slarvigt uttryckt där, men det är inte önsketänkande eller vandringssägen. Alldeles för nedtryckande ord.

  SvaraRadera
 3. Här kan du läsa Tobbe:
  http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2016/05/en-flykting-kostar-142-000-kronor-i-sju.html

  SvaraRadera
 4. "Sysselsatt" innebär i det här sammanhanget inte självförsörjande utan att
  man är sysselsatt minst en timme i veckan med eller utan lönebidrag.
  Hade hälften varit självförsörjande efter 7-8 år så hade mediantiden inte
  genomsnittstiden till självförsöjning varit 7-8 år.

  http://tino.us/2014/06/skrona-att-invandrare-kommer-i-arbete-efter-sju-ar-efter-sju-ar-jobbar-halften/

  SvaraRadera
 5. Du får klaga hos regeringen inte hos mig Tobbe. Jag har ingen som helst makt i det här sammanhanget. Tvärtom så tillhör jag de som har varit utsatta för olika regeringars påfund under ett antal år. Du kan läsa min bok Ett sekel av tystnad så ser du detta. Den kom ut 2006. Och om du läser det här som jag länkar till nedan så ser du att jag är fattigpensionär numera.
  http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2016/06/fattigpensionarer-kan-inte-leva-i.html

  SvaraRadera
 6. Tobbe har ju faktiskt rätt. Det är värre än det beskrivs här. Efter 15 år har 34% ett heltidsarbete(ingen vet vilka sorts arbeten detta är och hur de finansieras). Förstås drabbas vi av detta på många olika sätt. Ett är att pensioner urholkas, även för oss som har jobbat heltid hela livet. Jag är själv orolig för egen del.

  SvaraRadera
 7. Nedan är adressen till regeringen. Det står en liten varning också: att man får räkna med att all post blir offentlig och att allmänheten och medier har rätt att ta del av innehållet. Skriv dit Stefan Löfven som mottagare eller någon annan.

  sb.registrator@regeringskansliet.se

  SvaraRadera
 8. Jag skyller inte på dig, påpekade bara att påståendet att en genomsnittlig
  invandrare "bara" behöver försörjas i 7 år är en "missuppfattning" som sprids av journalister och politiker.

  SvaraRadera