söndag 23 oktober 2016

Skandal i fotbollen

UPPDATERAT
Föräldrar och domare rök ihop i knattefotbollen. Rasistiska tillmälen haglade och en domare hoppade på en förälder, som låg ned och det tog så illa att benet gick av. Den skadade blev omhändertagen av ambulans. Barnen kommer aldrig mer att våga spela fotboll, säger en ur publiken. Mannen vars ben gick av vrålade av smärta och barnen grät. Nedan ser vi honom bli omhändertagen. Detta hände vid en fotbollscup utanför Stockholm. 
24.10.2016
Efteråt har dock inte rasistiska tillmälen kunnat beläggas, enligt de inblandade. Domaren i matchen säger att han blev sparkad i ryggen bakifrån och att fler blandade sig i det som hände. Ett av Hammarbys ungdomslag hade förlorat matchen och efter ordväxling gick Hammarbys tränare fram och skallade domaren. Enligt Hammarby så var det domaren som skadade föräldern. Domaren säger att han inte visste att föräldern hade skadat sig. Flera kastade sig över domaren och han fick kämpa för att få luft och komma loss.
12:18
Domaren lär ha hetat Baber Khan Barekzay och vara 21 år. Han bor med föräldrar och två syskon i Hässelby. Han dömde mellan Hammarby PO5 och Gais PO4. Själva turneringen anordnades av Åkersberga FC. Här kan ni se när domaren tränar fotboll. Här ses anmälda lag och domare i cupen. 
17:16
Naturligtvis polisanmäler de varandra. Bråket kommer att ända i rätten. Hoppas de får betala detta själva och att det inte går på skattebetalarnas konto. Men det är väl inte troligt.
25.10.2016
Här skriver Stockholms fotbollsförbund om vad som har hänt och att ett antal regeländringar ska medföra bättre ordning på föräldrar och tränare plus domare då. Barn upp till tolv år ska inte tävla mot varandra. Inga segrare ska utses i cuper. Gult kort ska införas som innebär automatiskt byte så spelaren kan kyla ned sig. Och lag som inte sköter sig ska åka ur turneringar. En del tvekan har funnits kring bestämmelsen om inga segrare, men den här händelsen fick fotbollsförbundet att förstå att den måste till. Det ska vara roligt att spela fotboll och inte innebära slagsmål och skador mellan vuxna! Tänk att det måste sägas. 


Här är mannen som i slagsmål fick benet brutet av en domare i matchen.
Frun hukar vid hans sida i heltäckande klädsel.
Faksimil från Aftonbladet av läsarbild.

2 kommentarer:

  1. Får man gissa att det var multikulti inblandat?

    SvaraRadera
  2. Inte helt lätt att hitta var matchen ägde rum.
    Flashback har dock oftast svar ...

    SvaraRadera