söndag 16 oktober 2016

Falska krokodiltårar i Djungeln i Calais

Lily Allen, popsångare, besökte för några dagar sedan Djungeln vid Calais, det läger som har vuxit fram för att så många vill till England, men de stoppas där. Och myndigheterna vill riva lägret och flytta alla därifrån. Lily Allen träffade en pojke, som fick henne att gråta och be om ursäkt för att England är med och bombar och slåss i hans land Afghanistan. Han var på väg till sin pappa i England. Men det visade sig att hans pappa hade flytt från just engelska och amerikanska trupper och den nordatlantiska alliansen, för pappan hade anslutit sig till en islamistisk krigsherre i Kabul. Slaktaren i Kabul. Pappan var en fruktad taliban i hemlandet. Han lyckades ta sig till England bak på en lastbil år 2005. När han fick permanent uppehållstillstånd i landet år 2012 återvände han för semester till Afghanistan på tre månader. 

Lily Allen bad om ursäkt till 13-åringen som befinner sig i Calais och vill ta sig till sin pappa i Birmingham. Men popstjärnor är lättlurade och vet att det gör sig bra att gråta över flyktingar. Så hon gick på pumpen den här gången. Pappan har flytt från allt och inte brytt sig om sin familj. Pappan har levt i sju år på engelska statens bekostnad i Birmingham innan han fick permanent uppehållstillstånd. Han flög sedan tillbaka till Afghanistan via Pakistan för att besöka landet i två omgångar på tre månader båda gångerna.

Efter elva år i England kan han fortfarande inte prata engelska. Men med hjälp av tolk har han förklarat att han flydde inte från talibanerna. Det var byborna som vände sig mot honom när de insåg att han inte längre hade någon makt när de utländska styrkorna tog över. Då flydde han. Han betalade omkring 60 000 kronor till smugglare för att komma till England. Hans pappa sålde mark för att få ihop detta. Han upptäcktes i lasten bak på en lastbil av polis i England och sökte asyl efter att tillbringat tolv dagar i fängelse. Hans familj bor i Jalalabad dit de har kunnat återvända eftersom den hatade pappan hade flytt. Men mamman trodde att den 13-årige sonen skulle kunna användas av talibanerna nu som självmordsbombare. Därför flydde också han. Med hjälp av familjens pengar.

Trettonåringens pappa var på besök i hemlandet och hos sin familj mellan december förra året och mars i år, då visste ingen var den trettonårige sonen befann sig. Men för tre veckor sedan fick pappan ett meddelande om att sonen befinner sig i Djungeln i Calais. Pappan har pratat med honom och är säker på att han ska lyckas få över sonen till England den officiella vägen. Barnen i Djungeln ska återförenas med sina släktingar i England när lägret töms och pappan är också övertygad om att hans familj får komma till England och Birmingham. Så småningom.

Lily Allen borde inte ha gråtit över sitt England utan över Afghanistan och vad människorna där har gjort och gör mot sin befolkning. Och över pappan till 13-åringen som var en av de värsta krigsherrarna i Afghanistan hos talibanerna. Hon borde ha gråtit över islam och dess avarter, som gör att barn inte får växa upp i trygghet hos sina familjer och i sina egna länder utan tvingas att bli soldater de också. Eller fly. Lily Allens pappa övergav familjen när hon var fyra år så hon kanske grät över sig själv. Hon har haft ett stökigt 31-årigt liv. 
Lily Allen popsångerska i England gråter över att en 13-åring
 har flytt från Afghanistan och hamnat i Djungeln i Calais
 på sin väg till sin pappa krigsherren och talibanen från Kabul. 
2 kommentarer:

  1. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/live/article19449838.ab

    Vi skall väl inte helt förtiga hennes förtjänster ...

    SvaraRadera
  2. Ja och Lily Allen verkar upprepa det hon har utsatts för som liten för hennes döttrar Ethel och Marie är fyra och tre år och hon har tagit deras pappa ifrån dem. Lämnat honom för någon ny.

    SvaraRadera