onsdag 26 oktober 2016

Tradition att bränna sitt hem

UPPDATERAT
Så förklarar nu myndigheter i Frankrike att stora delar av Djungeln i Calais brinner nu när det töms på boende för att rivas. Det är tradition helt enkelt när man lämnar sitt hem att man tänder eld på det. Så beskrivs detta när omkring ett dussin eldsvådor härjar lägret. Det är tredje dagen som man arbetar med att tömma lägret i Frankrike. Där bodde som mest kring 10 000 förhoppningsfulla män mest, som ville ta sig till England för där var det bäst att bo i Europa. Nu sprids de ut över mottagningscentra i Frankrike och får bestämma hur de vill göra: söka asyl eller åka hem. Migranterna själva säger att de tänder eld på lägret för att det är uttryck för sorg eller vrede
17:10
Franska myndigheter har förklarat att lägret nu är tömt. Men medierna menar att det fortfarande finns flyktingar runt lägret. Och att det finns människor som fortfarande inte ser någon annan möjlighet än att försöka ta sig till England. En del menar att de bara väntar på att polis och journalister ska lämna för att sedan ta sig tillbaka och bygga ett nytt läger.
De boende i Djungeln i Calais bränner själva ned sina tidigare hem. 


2 kommentarer:

  1. https://sv.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A4nda_jordens_taktik

    Eller är det ovanstående ?

    SvaraRadera
  2. Inte samma sak. Brända jordens taktik är att bränna för att inte underlätta för en anfallande inkräktare. Här fanns ingenting värdefullt i lägret.

    SvaraRadera