söndag 30 oktober 2016

En hel familj dog i Karlstad

UPPDATERAT
Fyra personer, en hel familj med två vuxna och två barn, dog i en lägenhetsbrand i morse i Karlstad. Lägenheten var övertänd när den upptäcktes av någon som skulle till jobbet vid halvfemtiden. Fyra personer fördes ut av rökdykare, men de var alla medvetslösa och upplivningsförsök var förgäves. Mannen konstaterades död på platsen. Kvinnan när hon kom till sjukhuset och barnen lite senare. 

Ännu vet man inte hur branden startade. Den tekniska undersökningen får visa detta, men alla familjer se upp med ljus, se till att allt är släckt när ni går och lägger er. Personerna hade rökskador och brännskador. Branden ägde rum i en lägenhet på bottenvåningen i Romstad i centrala Karlstad.
16:43
En 15-årig dotter till mamman i familjen var inte hemma när det brann och miste hela sin familj. En ofattbar tragedi.
31.10.2016
Det var en olycka och branden startade i samband med möbler i vardagsrummet. Familjen omkom av röken och det fanns en brandvarnare, men den låg utan batterier så den fungerade inte. Annars hade de kunnat överleva.
14.11.2016
Jodå det är levande ljus som är trolig orsakat branden. Det var varmt i ena änden av en soffa när brandkåren gick in. Och där verkar branden ha startat. Kanske har en ljuskrona ramlat ned där eller på något sätt antänt soffan. Och ett värmeljus ramlade ned i soffan. Som sagt se till att alla levande ljus är släckta när ni går och lägger er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar