fredag 16 juni 2017

Anders Ygeman en riktig skurk

Ja herregud det trodde jag inte om Anders Ygeman att han skulle visa sig ha varit en riktig skurk i sin ungdom. Historien förtäljer att han som 21-åring tillsammans med ett kollektiv förstörde en villa på 90-talet och att han blev skyldig att betala pengar till de tre snickare, som ägde villan men aldrig betalade till dem. Så skamligt!

Det hände i samband med att sossarna förstörde landets ekonomi i början av 90-talet och höjde räntan till 500 procent. En av snickarna är i dag död i en bilolycka, en lever på existensminimum som pensionär medan den tredje har lyckats att betala av sin skuld. Jag minns tidiga 90-talet väl för det var därför jag slutade på DN med avgångsvederlag för att rädda min familj. Vi hade lyckats att bygga ut vårt lilla hus på 50 kvadrat i alldeles fel tid och råkade också ut för räntorna som var skyhöga. Alla våra arv har gått till huset. Men numera är detta hus värt åtminstone så mycket som vi har lagt in i det. Och jag räddade familjen då.

Anders Ygeman hyrde snickarnas villa i början av 90-talet, men när snickarna kollade så bodde han inte där själv, utan han hade hyrt ut till ett kollektiv. Huset var hårt åtgånget och de tre snickarna fick reparera huset rakt igenom. Anders Ygeman blev dömd att betala drygt 27 000 kronor för uteblivna hyror och för el i huset i Huddinge tingsrätt, men han betalade aldrig detta. Det gick inte att sälja huset för tiderna var så dåliga då i början på 90-talet och banken begärde de tre snickarnas firma i konkurs. Huset såldes med förlust. Det var många företag som inte klarade de höga räntorna då. De tre fick en skuld på sammanlagt 1,2 miljoner kronor för de hade blivit tvungna att borga privat för husets lån. Anders Ygeman förhandlade sedan med konkursförvaltaren och betalade 6 000 kronor av sin skuld. Anders Ygeman hade mellan 1987 och 1994 ett trettiotal anmärkningar hos Kronofogden. 

Så trist att denne politiker och inrikesminister, som numera framstår som så rekorderlig bar sig så illa åt i början på 90-talet, men det gjorde ju hela socialdemokratin på den tiden. De var så hiskeligt dumma, som genom Bengt Dennis, som de hade utsett till chef för Riksbanken, höjde räntorna till 500 procent. Bengt Dennis var innan dess chef på DN. Han hade lovat oss journalister att inte sluta och gå till något statligt jobb, men si riksbankschef hade han inte kunnat tro att han skulle bli. Vi journalister röstade om han skulle bli chef. Och kollektivet då på DN röstade för honom. Alla utom jag och några till. Han slutade ett år senare för att bli riksbankschef. Han lever fortfarande gott och bor i Gamla Stan.
Här kommenterade inrikesministern i går på twitter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar