onsdag 28 juni 2017

Så var det Kent Ekeroth

UPPDATERAT
Är han då oskyldig Kent Ekeroth trots allt, som han hävdar, trots att dagens dom säger motsatsen. Han är dömd för ringa misshandel. Det är inte något stort brott, men det räcker för att peta honom ur riksdagen. Han har strulat förut och får nu betala 40 000 i böter. Tidigare har han gått runt med järnrör på Stockholms gator och blivit känd för detta. Ändå har han suttit i riksdagen sedan 2010. 

Jag gillar inte sverigedemokraterna, vilket jag rätt ofta har uttryckt, men de gillar mig och försöker ibland få in mig i deras fålla. Också vänsterextremister brukar försöka trycka på mig sverigedemokraternas partifärg. Konstigt. Jag ser dessa sd:are som ett manligt ungt upprorsparti, som har fått mycket stöd för att socialdemokraterna slarvade bort sin makt från 90-talet och framåt. Å andra sidan är det inte bra för ett demokratiskt land att ständigt ha samma parti vid makten. Jag var med och röstade borgerligt 2006. Precis som så många andra. Men nästa år är det svårt att veta vart rösten ska gå. Om det ens är värt att rösta. Vi får väl se vad som händer.

Dock tycker jag inte att dessa sd:are är farliga. Inte som nazisterna, som också kommer från det manliga hållet. Varför är de ens tillåtna i Sverige? Så tråkigt att vi aldrig kan få någon jämvikt mellan manligt och kvinnligt i världen. Antingen ska det krigas eller dras iväg så att män blir kvinnor och tvärtom. Missförstå mig rätt nu för jag har inte något alls emot att människor följer det de känner inombords. Men att dra iväg med sina känslor och göra total politisk agenda av dessa är inte särskilt övertänkt. Politik är i grunden en fråga om ekonomisk fördelningspolitik och där har de nuvarande regeringspartierna misslyckats grundligt eftersom vi har stora problem i landet.  

Varför ska vi som land ständigt växa och bli fler? Jag begriper det inte. Det är ett slags storhetsvansinne kan tänka som lever kvar sedan stormaktstiden och förlusten av detta. Vi var en stormakt för några hundra år sedan, men det lyckades de styrande förinta. Precis som att vi blev ett välfärdssamhälle tack vare alla som arbetade, men det har de styrande nu lyckats förstöra.Vi har som jag många gånger har påpekat jobbat mer än andra länder i EU och vi får ut mindre och mindre av detta.
29.6.2017
Och i dag så får sd 20 procent av befolkningens sympatier enligt SVT/Novus och i Gomorron-programmet sitter experterna med sorgsna ansikten. Jag trodde först någon hade dött. Sverigedemokraterna är därmed andra största parti i Sverige. De är nu störst bland arbetare, säger undersökningen. Framtidstron är lägre sägs det bland dessa väljare och det finns en oro och misstro med etablissemanget och samhället. 
12:52
Sd är det största partiet i södra Sverige. I Skåne och Blekinge. Den 67-årige pensionären Peter Berggren i Karlshamn är sd:are och medlem i partiet. Han bytte från socialdemokraterna till sd år 2006. Han är trött på invandringen och mot tiggeriet.
Kent Ekeroth är inte nöjd med sin dom.
Klart han ska överklaga.
Det ska alla missnöjda göra.
Vi lever i en demokrati.
Faksimil från facebook. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar