måndag 26 juni 2017

"Det svenska tillståndet" är en skam

Så beskrivs Sverige i Norge, som ett land som spårat ur. Sorgligt eftersom jag har släkt i Norge och släkt som kommer från Norge. Det är ett begrepp "det svenska tillståndet", som statsminister Löfven aldrig hade hört talas om. Inte jag heller måste jag erkänna förrän i dag. Anne Holt är norsk författare, politiker, journalist och debattör som bor i Oslo. Hon skriver i dag om detta "svenska tillstånd" i DN. 

Norge liknar i dag mer Sverige i sin invandringspolitik och lyckades hålla bosnierna borta från Norge under 90-talet. Då användes också Sverige som skrämselland. Helt klart är att brottsligheten i Sverige länge dominerades av invandrare från Balkan. I september är det val i Norge och då används återigen Sverige som skräckland av Fremskrittspartiet som har del i makten i vårt grannland. Det är tredje största parti där. Norska bosnier i Norge är kring 14 000 och de var just så där högutbildade som Sverige önskar att alla invandrare här skulle vara. De är i dag väl integrerade medan Sverige fortsattte med sin "alla är välkomna-politik" ända tills för snart två år sedan.

I Sverige var antalet infödda i landet år 2015 kring 7,6 miljoner. Antalet muslimer i Sverige var 2015 cirka 535 000. I Norge var de infödda år 2015 4,3 miljoner och antalet muslimer 215 000. Detta är siffror från den 1 januari år 2015. De har förändrats sedan dess, men det är kategoriskt svårt att få en uppskattning av hur det ser ut. Dessa siffror kommer från Helsingfors. Sverige beräknas ha 7,3 miljoner icke muslimer år 2065 och antalet muslimer är uttalat till nästan 4 miljoner i Sverige. Varken Norge, Danmark eller Finland beräknas ha en så stor andel muslimer i befolkningen. 

Är detta då ett hot med ungefär 25 procent muslimer i Sverige? Medan Danmark och Norge beräknas ligga på 10 procent och Finland ännu lägre. Om detta tvista di lärde. En religion är inte ett hot i sig, men fanatiska religionsanhängare är det naturligtvis om de enligt tusentalets lära vill utrota de kristna. Dessutom följer ökad brottslighet med invandring. Det är redan ett faktum. Och vi får allt fler utanförskapsområden i Sverige. Det verkar inte finnas någon hejd på dem ännu åtminstone. Fram till 2065 är det 48 år. Då tänker inte jag finnas kvar här på jorden. Troligen inte mina barn heller. Bara barnbarnen får möta detta om de inte har emigrerat.

Folkomflyttningar går inte att hejda och särskilt inte som världens befolkning hela tiden ökar i antal. Det skapar kaos och krig samt desperata utvägar i en tro på något utomvärldsligt när inte människorna själva kan lösa sin situation på jorden. Och det känns naturligtvis orättvist att den del som äger mest på jorden är 26 personer som har hand om en femtedel av jordens yta. Jordägande är precis som på medeltiden kopplat till välstånd. Hur detta ska rådas bot på är en svårlöst knepighet . Drottning Elizabeth är den största jordägaren. Hur länge kan det brittiska kungahuset upprätthålla detta?
Här äger någon en bit land i närheten där jag bor.
Jordägande har alltid varit kopplat till välstånd.
Här bröt sig tjuvar in under midsommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar