måndag 12 juni 2017

Skandalöst många kvinnor könsstympade i Sverige

UPPDATERAT
Omkring 150 000 kvinnor kan ha könsstympats i Sverige. Det är många fler än man tidigare trott. Detta ökar också kraftigt. Kan ha att göra med att vi importerar många människor från Afrika, där de könsstympas och därför uppskattas Sverige ha många fler sådana kvinnor än andra länder i Europa. Dessutom fortsätter detta i Sverige och många flickor minns inte ens att de varit utsatta för det, eftersom det sker så tidigt. Enligt svensk lag är det förbjudet, men traditionen gör att man åker till hemlandet eller ett annat land och genomför detta. 

I en del afrikanska länder tas så mycket som möjligt bort av de yttre könsdelarna och sedan sys de igen. Detta är för att reglera kvinnlig sexualitet. En mycket barbarisk tradition, som borde utrotas. Kvinnorna får också stora problem av denna misshandel av en känslig del av deras kropp. Ofta får dessa kvinnor svåra smärtor i underlivet och magen. Dessutom orsakas ofta urinvägsinfektioner och kraftiga smärtor vid mens.
13.6.2017
Observera att denna artikel på SVT, som jag länkar till ovan, ingår i det nya förhållningssättet där de inte väntar in att allt ska vara kristallklart och en studie över hela Europa vara klar. De skrev genast om de svenska siffrorna. Enligt SVT:s nya devis att de skriver så fort de vet något och uppdaterar senare. Förhållningssättet gör att journalisterna förhoppningsvis blir mer jämlika med folket och inte längre serverar dem något uppifrån. Att de inte vänder och vrider på fakta för att få rätt vinkel på det hela. 
15.6.2017
En flicka på flyktingboende blev våldtagen. Då brydde sig socialen inte om att polisanmäla brottet. Men nu har hon som 18-åring blivit misshandlad av samme man. Då upptäcktes att hon tidigare hade blivit våldtagen. Här visas med alla tydlighet att de som kommer hit lever i ett särskilt samhälle, ställt utanför svenska lagar inte bara av landsmän utan också av sociala myndigheter. Flickan ville inte peka ut mannen och inte medverka till polisanmälan, men ska verkligen sociala myndigheter då medverka till att brott passerar ostraffat?
14:28
Här är våldtäkter på pojkar av pojkar som också ses som något som tillhör kulturen i Afghanistan. Åtminstone 15 pojkar har dömts för detta i Sverige, men mörkertalet är större. Vad som verkligen händer när dessa pojkar kommer hit är oklart. Övergreppen ses som en "lek" av förövarna. Detta beror av att kvinnor och män lever i skilda samhällen i Afghanistan. Då våldtas istället pojkar i 12-årsåldern. 

Uppskattning av omfattningen
 av kvinnlig könsstympning i Afrika
i procent av kvinnorna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar