onsdag 7 juni 2017

En "rar" terrorist

UPPDATERAT
Jaha ja nu har vi fått en rar algerisk terrorist som har studerat till journalist i Sverige, var gift med en svenska enligt LCI i Frankrike och har jobbat här i Sverige som frilans för tidningar och radio, men nu befann sig vid Notre Dame i går och sköts till döds när han anföll en polis med en hammare. Han lär ha ropat: "Det här är för Syrien". Dessutom hade han köksknivar med sig.

Det är professor Arnaud Mercier, hans handledare på universitetet, som kallar honom för "rar", men han hade inte träffat honom på mer än ett år. Människan är sådan att hon kan dölja vad som försiggår inombords. Men just den här mannen var "mild som ett lamm". Han kom till Frankrike år 2014 för att doktorera. Då hade han redan fått sin "master" som journalist i Sverige. Han jobbade också i Algeriet som journalist. Professorn säger själv att han kanske är blåögd. Han hade träffat mannen ett dussintal gånger under en timme varje gång. Den 40-årige mannen kallade sig en "kalifatets soldat". Intellektuell utbildning är inte garanterat ett vaccin mot galna religösa idéer.
8:30
Massip Farid Ikken hette denne journalist i Sverige och han fick ett journalistpris tillsammans med Marie Skoglund år 2009 av EU. Det var ett nationellt pris mot diskriminering. Ikken fick detta för sin artikel Olaga vård i tidningen Folket i Bild. Artikeln handlade om asylsökande som inte hade rätt till vård och som fick söka detta i smyg och om den personal, som trots allt gav denna vård till asylsökande. Folket i Bild/Kulturfront är en antiimperialsistisk tidning på vänsterkanten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar