måndag 19 juni 2017

Skåpbil mejade ned muslimer

UPPDATERAT
I London har en skåpbil mejat ned muslimer en bit från en moské. En person är död och tio skadade. Föraren var en vit man 48 år gammal. Det hände i natt när kvällsbönen under Ramadan var avslutad. Den misstänkte fördes till sjukhus för att undersökas mentalt. Det betraktas som en terroattack. En äldre man hade svimmat utanför moskén och andra människor höll på att ta hand om honom när skåpbilen kom körande. Det var tre män i bilen, men de andra försvann springande från platsen. 
10:58
Polisen säger att mannen var ensam i bilen och således är en ensam terrorist. Det är helt klart att han var ute efter muslimer. Han sade att han hade gjort sin "bit" efter attacken. Han har lockigt hår och är renrakad och ser ut att vara rödhårig på bilderna. Han beskrivs också ha en taturering på ryggen. Det var den äldre mannen, som redan hade ramlat ihop, som dog på platsen. I så fall var det kanske inte terroristen som dödade honom. 
19:09
Terroristen är en 47-åring Darren Osborne som föddes i Singapore, men växte upp i Somerset och nu bor i Cardiff. Han har fyra barn. Han skrek att han skulle döda alla muslimer. 
20.6.2017
Darren Osbornes förhållande med Sarah Andrews tog slut för sex månader sedan. Han är en högljudd och gapig typ, som var full dagen innan han hyrde skåpbilen och hotade på en pub med att göra något mot muslimer. Hans mamma säger att han är en störd person, som har gått på medicin. Hans vänner säger att han är en "bloody psycho", som hade ett häftigt humör och som råkade i slagsmål. Han var också som ung en bråkstake. Hans grannar säger att han är tystlåten och sällan gick ut. Och de är chockade över vad som har hänt. Släkten beklagar det som hände och menar att han inte tillhör något högerextremt parti. 
12:08
I Paris var det en bil som rammade en polisbil på Champs Elysées i går. Det var ett försök till terrorattack från en 31-åring. Från en tidigare misstänkt islamist. Hans familj greps och polisen hittade en vapengömma hemma hos honom. Terroristen själv dog. Ska det bli ett terrordåd om dagen nu i Europa?
Faksimil från Daily Mail på Darren Osborne. 
Fotot kommer från Facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar