torsdag 8 juni 2017

Charlie Hebdo går för långt

UPPDATERAT
Det tycker till och med skandaltidningen The Sun i England. Satirtidningen Charlie Hebdo har en teckning som omslag med premiärministern Theresa May, som har sitt huvud under armen. Så brukar man säga om dumma människor, men det är lite för mycket eftersom hennes huvud absolut är avhugget. Och detta i dag när Storbritannien går till val!

Charlie Hebdos redaktion blev själva utsatta för terrorattentat i januari 2015 och förlorade redaktionsmedlemmar. Då stöttade alla tidningen. Och förstasidan föreställde profeten Muhammed, som höll i en skylt där det stod: Je suis Charlie.
23.02
Theresa May och de konservativa Tories blev största parti. Detta enligt de första valundersökningarna. De ser inte ut att få egen majoritet dock. Hela valresultatet kommer att vara klart vid femtiden i morgon. 
9.6.2017
När närmare 90 procent av valdistrikten är räknade står sig den första prognosen: de konservativa har flest röster, men ingen egen majoritet. Theresa May utlyste valet för att få en stabil majoritet, men verkar istället ha fått en svår situation. Hon får inte någon majoritet och skulle ha behövt 326 platser i parlamentet för majoritet, men ser ut att få mellan 315-325.
11:57
Theresa May ska besöka drottning Elizabeth vid halvtvå i dag för att be att få bilda en ny regering. De konservativa fick 318 platser till slut och det är ingen majoritet, men de är ändå största parti. 
14:22
Sedan talade Theresa May när hon hade träffat drottningen och sade att hon tänker bilda regering och det behövs eftersom Brexit-samtalen börjar om bara 10 dagar. Denna regering ska slå ned på islamismen och alla de som stödjer detta och ge myndigheter och polis de resurser som behövs för att landet ska vara tryggt, sade hon.
10.6.2017
Det blir samgående med det nordirländska unionistpartiet DUP. Det kommer att bli ett stödparti vilket innebär att de konservativa Tories bildar en minoritetsregering. Tillsammans får dessa partier majoritet i parlamentet. DUP är ett nationalkonservativt parti, som fick tio mandat i valet. Tillsammans har de 328 platser. Det innebär att utgåendet ur EU blir mjukare än om de konservativa hade fått ett eget mandat. 
En osmaklig förstasida som inte ens
skandaltidningen The Sun gillar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar