lördag 3 juni 2017

Det gick inte att utestänga sverigedemokraterna

Decemberöverenskommelsen 2014 var ett strategisk misstag av de borgerliga, som gjorde att de nu håller på att tappa fattningen och kaoset inom partierna är självvalt. Denna överenskommelse skulle hålla i åtta år till valdagen 2022, men sprack redan 2015. Statsminister Stefan Löfven kan numera luta sig tillbaka på sverigedemokraternas politik och ta hem poängen. Siffrorna för socialdemokraterna ligger på samma nivå som i valet 2014. Medan andra partier hela tiden har tagit stryk och sverigedemokraterna nu är näst största parti enligt den senaste väljarundersökningen. 

Sverigedemokraterna blir säkerligen
 större i riksdagen också i nästa val.
Tvärtemot andra partiers önskan. 
Att klassa sverigedemokraterna som komna ur nazismen och därmed icke hörande hemma i finare rum var ett märkligt misstag eftersom folket hade röstat in dem i riksdagen. Att sätta upp en mur gentemot ett stort parti i riksdagen kommer att slå tillbaka ännu mer för folket vill inte uppfostras länge av den politiska överheten. Snart är det valår och hur ska det gå?

Vad gör partierna om sd blir största parti? Ska de emigrera då och ta med sig alla som inte vill ha ett skifte till något mer rimligt i Sverige? De ungdomar jag pratar med som har råkat illa ut i samhället vill rösta på sd. De ser inte något annat alternativ. De har ingen lång erfarenhet av historien, som jag och andra, och de har inte något emot att bli skyddade av en stat, som sätter gränser. För dem ser samhället ut att ha gett upp och rasat ihop.

Jimmie Åkesson (sd) vill nu framträda som den store beskyddaren också av moderaterna och föreslår att de pratar med honom. Sverigedemokraterna ska också vara "garanten" för att moderaterna inte drar iväg för långt åt höger, säger han. Det blir svårt att regera fyra år utan stöd från sd, menar han. Dessutom så kommer Alliansen inte att framträda gemensamt enligt Åkesson, utan en röst på centern eller liberalerna blir i praktiken en röst på socialdemokraternas Stefan Löfven.

Det var något enastående som hände då 2014 när politikerna inte ville att folkets röst skulle få något genomslag alls under åtta år. Allt för att hålla sverigedemokraterna borta. Demokratin sattes då ur spel för att politikerna skulle få "stabilitet". Men detta har kraftigt slagit tillbaka mot dem själva och de har försatt landet i en prekär situation när de nya invånarna i samhället kostar de gamla invånarna allt mer i understöd och bidrag. Bara de nytillkomna ensamkommande barnen har kostat mer än 100 miljarder sedan dess. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar