måndag 5 juni 2017

Känd extremist var terrorist

UPPDATERAT
En av terroristerna i London var känd sedan tidigare som extremist. Han var 27 år och hade fångats på bild av Channel 4 förra året i en dokumentär som handlade om brittiska jihadister. Han var då tillsammans med två ökända extrempredikanter som hade vecklat ut en IS-flagga i en park. Han tjafsade med polisen. Han var född i Watford och hade anmälts av en vän till en antiterror-linje. Vännen menade att han hade radikaliserats genom you tube. Denne 27-åring hade dessa åsikter för ett par år sedan också. 

Precis som premiäminister Theresa May sade i går så behövs det ett annat förhållningssätt till dessa hjärntvättade personer. "Nu är det nog", sade hon och Storbritannien skärper nu sina terrorlagar. "Det är den enskilt onda ideologin islamistisk extremism", sade hon, som är gemensam nämnare i de tre dåd som har drabbat Storbritannien sedan slutet på mars i år. Internet måste regleras så att dessa extremister inte kan kommunicera genom "safe spaces" varken på internet eller inom Storbritannien, menade hon.

Valet i Storbritannien ska hållas torsdagen den 8 juni. Det valet syftar till att få en regering, som kan leda landet ut ur EU. Tories ledde tidigare stort, men labour närmar sig alltmer. Premiärministern menar nu att det har varit "alldeles för mycket tolerans av den onda ideologin islamistisk extremism". Men fortfarande så finns terroristpropaganda och hur man utför terrorattacker utlagt på internet. 

Sju kvinnor och fem män anhölls i går av polisen i London. En av terroristerna levde med sin fru, små barn och sin gamla mor i Barking. Den yngsta som anhölls i går var en 19-årig kvinna och den äldsta en 60-årig kvinna. En granne har beskrivit hur en av de nu gripna var "euforisk" timmarna innan attacken och hade frågat hur man kunde hyra en skåpbil. Han försökte fly genom ett fönster i sitt sovrum en trappa upp, när polisen kom, men greps.

I Storbritannien finns omkring 23 000 identifierade extremister som är potentiella terrorister. MI5 undersöker hela tiden omkring 500 fall, som kan leda till bombdåd eller annat mördande i islams namn. Fler attacker kan följa menade premiärministern i går av "copy cat" karaktär. "Terrorism föder terrorism", menade Theresa May. Den allvarligaste anklagelsen riktade hon mot de stora sociala medierna facebook och you tube, som låter "hatpredikanter sprida sitt gift" på internet. Och där finns också manualer för terror. Många terrorister radikaliseras i sina sovrum. Identiteten på de tre terroristerna är ännu inte släppt av polisen, men det kommer att göras så fort det är möjligt, säger polisen. IS har tagit på sig terrordådet. 

Här skrev jag om detta i går.
6.6.2017
Värre och värre blir det för Butt nedan hade tillgång till tunnlar under parlamentet i England genom att han jobbade åt tunnelbanan i London. Han viftade med IS-flaggan i en park och ville ge sig av till Syrien och slåss, men anhöriga övertalade honom att inte göra detta. Så synd! Då kunde London ha sluppit åtminstone honom i terrordådet. Hela tiden visste MI5 motsvarande det svenska Säpo om allt detta, men naiviteten är tydligen ännu större i England än här. Det räcker att låtsas vara en snäll människa som leker med barnen och spelar fotboll med dem. Den tredje gärningsmannen heter Youssef Zaghba, son till en marockan och en italiensk mor. Född i Fez 1995.
16:57
Rachid Redouane nekades asyl i England år 2009. Men kunde ändå ta sig in i landet. Då hette han Rachid Elkhdar år 2009. Han hade också ett ID, som gjorde honom fem år yngre, dvs ett barn. Han hade nu ett ID på sig som sade att han bodde i Dublin på Irland. Han hade använt Irland för att få vistas i England. 
Här är två av terroristerna namngivna.
Faksimil från Sky News. 


Christine Archibald dog i sin fästmans armar.
Hon var från Kanada och är det första offret
för terrorattacken som har namngetts.
Faksimil från facebook. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar