måndag 5 juni 2017

Det är krig i Storbritannien

Det tycker krönikören i Daily Mail Richard Littlejohn. Han skriver i en debattartikel att han är så trött på politiker, som inte vågar stöta sig med det muslimska samhället och alltid tror att det är något annat som har hänt än ett terrordåd från islamsk sida. Han är trött på att premiärministern om igen nu försäkrade att det inte finns något samband mellan de tre terrordåd, som har inträffat i England sedan i slutet av mars i år. Hon konstaterade dock att de är sammanbundna genom att de har den "onda islamistiska extremistiska ideologin" gemensam. 

Efter Manchesterdådet försökte borgmästaren i Manchester till och med påstå att terroristen inte ens var muslim, vilket om terroristen hade hört det skulle ha kommit som en stor överraskning för honom och hans muslimska familj och moskén han besökte. Premiärministern gick inte lika långt nu, skriver Richard Littlejohn, men hon fann det nödvändigt att påpeka att dessa terroristers tro var en perverterad version av islam och av sanningen. Hur vet hon det som hade en far som var anglikansk präst? Hon har ingen trovärdighet i detta.

Skribenten Richard Littlejohn skulle ha velat att några framstående företrädare för den islamska tron hade framträtt och gett presskonferenser och fördömt slakten på människor som gjordes i deras religions namn. Han skulle ha velat se "stormuftin av Regent´s Park eller ayatollan av Whitechapel". De skulle säkerligen ha större trovärdighet än den "otrogna horan" Theresa May om de sade att alla som dödar i koranens namn skulle brinna i helvetet och inte "tillbringa evigheten i en himmelsk version av Bada Bing, baren hos TV-serien Sopranos".

Den politiska klassen måste axla ansvaret och skulden för att islamistiska terrorister har kunnat få djupa rötter i Storbritannien, menar Richard Littlejohn. Han är trött på plattityder som att inte "ge efter för det onda". Men åtgärderna uteblir, menar han. Politikerna har infört multikultur, vilket bara är ett annat ord för apartheid, säger han. Och de har skapat monokulturella muslimska områden i Englands stora städer. De har öppnat för massmigration utan att bry sig om integration och de har låtsats att alla kulturer är värd lika respekt även om de är medeltida och barbariska.

För att skaffa sig röster har de stöttat självutnämnda ledare i kommuner, som gärna tar emot pengarna, men avvisar den frihet som finns i västvärlden. Resultatet blir att många unga muslimer växer upp och hatar det samhälle, som gav dem allt. De har hört främmande hatfyllda predikanter från intoleranta teokratier komma hit och förmedla sina doktriner om splittring och våld, skriver Richard Littlejohn. 

Londons borgmästare Sadiq Khan deklarerade att London är den säkraste staden i världen. Medan terrorn gör att vanor invånarna har och dagliga rutiner måste ändras. Att rörelsefriheten begränsas och tvingar stadens invånare att själva begränsa sina civila friheter. Richard Littlejohn vill att extrema moskéer stängs och att främmande hatpredikanter grips. Och att alla som återvänder från Syrien ska gripas och interneras. Straffet för att delta i terror i England eller utomlands borde vara samma som för landsförräderi, menar han. Det måste bli slut på slakten av oskyldiga människor under parollen: "Det här är för Allah".
Richard Littlejohn skriver i Daily Mail. 
Han är journalist och författare och
anses vara en av de mest betydelsefulla
journalisterna under de senaste 
40 åren i England. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar