torsdag 24 maj 2018

Brad Pitt hotade att döda Weinstein

UPPDATERAT
Gwyneth Paltrow var flickvän till Brad Pitt när Harvey Weinstein sexuellt trakasserade henne på hotellrummet. Det hände för länge sedan år 1995 och Gwyneth Paltrow berättade genast vad som hade hänt för pojkvännen Brad Pitt. Själv var hon inte så känd då i USA, men Weinstein  försökte utnyttja alla nykomlingar i Hollywood. Så när Brad Pitt fick syn på honom på premiären av Hamlet 1995 så tryckte han upp Weinstein mot väggen och hotade honom och sade att om Weinstein "någonsin fick henne att känna obehag igen skulle han döda honom". 

Gwyneth Paltrow har först nu berättat deltaljerna om vad som hände då. Men hon trädde fram förra året och berättade att hon blivit sexuellt trakasserad när hon var 22 år. Hon fick ett förslag om att gå till sovrummet i Weinsteins hotellrum så de kunde massera varandra, men hon vägrade och berättade istället detta för Brad Pitt. Hon blev varnad efter att han hade konfronterat Weinstein: hon fick inte berätta detta för någon annan för annars så skulle hon råka illa ut. Hon trodde hon skulle få sparken från filmen Emma, som hon var anlitad för då. Därför dröjde det ända till förra året innan hon berättade.
25.5.2018
I dag väntas 66-årige Harvey Weinstein gripas och åtalas för åtminstone ett sexuellt brott mot skådespelerskan Lucia Evans plus våldtäkt mot en annan kvinna. Det kommer att ske i New York och han kommer inte att sitta anhållen länge för en borgen på en miljon är utställd, men han kommer att tvingas bära elektronisk fotboja och att lämna ifrån sig sitt pass.
Gwyneth Paltrow var 22 år när hon råkade ut
för Harvey Weinstein.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar