lördag 5 maj 2018

Hej då Miljöpartiet!


UPPDATERAT
"Socialdemokraterna och Moderaterna har vinkat adjö till Miljöpartiets lite drygt sju år långa veto i sammanhanget." Det skriver Widar Andersson i socialdemokratiska Folkbladet. De säger också adjö till beröringsskräcken med sverigedemokraterna, menar han vidare. Snarare försöker Stefan Löfven lägga beslag på deras politik, säger jag. Sluka den med hull och hår. Eller återgå till 60-talets socialdemokratiska politik kan man också säga. I går sade regeringen att kring 14-15 000 är lagom siffra för asylsökande till Sverige. Förra året kom kring 25 000 asylsökande. 

Asyllagen ska vara som den är i dag tills EU har beslutat hur det ska se ut i Europa och gränskontrollerna ska behållas, enligt Löfven. Det ska vara centrala mottagningar i Sverige för asylsökande och eget boende ska inte tillåtas. Asylsökandes identitet måste fastställas. Fördubbla tiden för förnyad ansökan (blir då 8 år). Den som har fått avslag ska inte få försörjningsstöd från kommuner. Det är några av punkterna i partiets förslag.

Men socialdemokraterna tappar ändå i förtroende i de tio viktigaste sakfrågorna hos väljarna. Det säger en undersökning från Novus. Och det är moderaterna som har den trovärdigaste politiken när det gäller jobben. Katastrof för huvudfrågan hos socialdemokraterna. 
17:47
Sverigedemokraterna går framåt och ligger nu på drygt 19 procent enligt den senaste Demoskops undersökning för maj.


Undersökningen gjordes i slutet av april av Novus.
Frågan är om utspelet i går från Löfven
 kan ändra i tabellen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar