onsdag 30 maj 2018

Den nya ättestupan Attendo

Estrid Holmer, som är 92 år och behöver hjälp av hemtjänsten, blev nästan ihjälslagen när hemtjänstens anställda hade så bråttom att denna sprang med rullstolen. Så får man aldrig göra för Estrid ramlade rakt framstupa när hemtjänsten körde ned rullstolen i ett hål. Hon kunde inte hålla i sig för hon hade varor i knäet att ta hand om. Attendo beklagar så mycket och ska utreda, men varför är de som ska hjälpa så illa utbildade att de inte fattar att det inte går att ha så bråttom?

Enligt flickan från Attendo hade hon enbart 20 minuter på sig för att handla mat, fixa medicin och ta hand om Estrid. Nu tog det förstås mycket längre tid, för Estrid i Ängelholm fick ligga där blödande på marken tills ambulansen kom efter någon timme och körde henne till Helsingborgs lasarett. Som tur var är ingenting brutet, men hon är totalt blåslagen.

Hon är så snäll Estrid så hon säger att det inte var flickans fel. Men det är klart att det var. Sunt förnuft säger att man inte ska springa med rullstolar. Eller barnvagnar heller för den delen. Men Estrid ska säga upp Attendo nu eftersom hon förlorat förtroendet för dem. Så klart! Säg ifrån Estrid om någon mer har så bråttom att du inte blir omhändertagen som är mänskligt och rimligt!
Så här ska inte en gammal människa bli behandlad!
Det är ren misshandel att springa med en rullstol.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar