tisdag 22 maj 2018

Får satir förekomma i Sverige?

UPPDATERAT
Jag har nyss lyssnat på ett polisförhör angående "hets mot folkgrupp". Det rörde en satirisk bild av stening och tortyr och det är anmält av Näthatsgranskaren. Polisen förhörde den som hade lagt ut denna bild förra året och han svarade snällt på alla frågor. Nej jag berättar inte vem det är och inte vad det är för bild. Är rädd att bli anmäld jag också. Jag tänker osökt på Lars Vilks och hans bilder av profeten som hund. Får han finnas i Sverige? Nej inte om islamister får bestämma. Då skulle han vara död. Är det hets mot folkgrupp att ens omtala detta? Jag vet inte. 

Helt uppenbart har det blivit tystare i Sverige. Vi är ett mångkulturellt land och någon kan bli trampad på tårna plus ha lagstiftning bakom sig. "Att offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättande om en grupp av personer, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning". Detta är hets mot folkgrupp, men är en satirisk bild detta? Vi får se hur det går i detta fall. Men åklagaren borde lägga ned det tycker jag. Annars lever vi i romanen 1984.
18:09
Tack och lov så får satir förekomma i detta land. Förundersökningen är nedlagd i dag. Heja Sverige! Fult gjort av Näthatsgranskaren!


Bilder av satir över islamistiska dåd.
Fakismil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar