torsdag 3 maj 2018

Utan asylskäl och värd 66 gånger mer än en pensionär

Upplysande debattartikel i dag av Jan Ericson (m) på Dagens Samhälle. Han menar att regeringen tycker att vuxna män (mest) som har tagit sig hit är värda 66 gånger mer än pensionärer, som har bott och jobbat här hela livet. Det handlar om de berömda 9 000 som ska få stanna trots att de inte har rätt till det. Bara de uttrycker minsta vilja att studera. 

Förslaget har fått hård kritik för att vara juridiskt och lagtekniskt undermåligt och skapar en osäkerhet och ett godtycke i svensk migrationspolitik, som aldrig tidigare har förekommit. Dessa 9 000 personer har Jan Ericson beräknat kan kosta upp till 6 miljarder på tre år.

Stefan Löfven har samtidigt lovat att ge 1,2 miljoner pensionärer upp till 600 kronor i månaden i höjd pension. Och där vill regeringen satsa 4 miljarder kronor. Dock räcker detta enbart till 278 kronor per månad enligt Ericsons uträkningar. På de utländska läggs per person 222 000 kronor per år på en utrikes född man som saknar asylskäl och 3 333 kronor per år på varje pensionär. En vuxen man utan asylskäl är alltså värd 66 gånger mer i regeringens budgetsatsningar än en genomsnittlig svensk pensionär. 

Dessa miljarder som utländska män får kan inte användas till något annat i budgeten. Pensionärer är inte värda mycket i Sverige. Det visste vi redan, men här framställdes det svart på vitt av Jan Ericson.


Här skrev jag att 17 procent av pensionärerna riskerar fattigdom. 
Och här om valfläsket som presenterades av statsministern häromdagen. 
Samt här om de fattiga 80-åringarna. 


Fattiga pensionärer.
Faksimil från Google. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar