torsdag 10 maj 2018

Svenska folket har blivit blåsta

Jo så kan man tolka det som Jens Ganman och Mustafa Panshiri skriver på Expressen Debatt. De som ville välkomna hela världen till Sverige hade politikerna med sig då 2015, inklusive statsminister Stefan Löfven. Men nu i maj 2018 kan inte partiledarna nog understryka hur viktigt det är med ekonomi och hur mycket allt har kostat i politiken. Och särskilt då för de svenskar som är födda och uppvuxna här och har jobbat här hela livet. Svenska folket har blivit blåsta helt enkelt under den här valperioden. 

I dag går Inizio och Aftonbladet ut med en valundersökning där socialdemokraterna får 26,6 procent av väljarstödet, moderaterna 22,4 procent och sverigedemokraterna får 16,9 procent i denna undersökning. Men fortfarande ses de båda blocken som självklara så Alliansen leder med 40,4 procent mot de röd-gröna med 37,8 procent. Inget annat är möjligt än att dessa båda block ska slåss om regeringsmakten, fast sverigedemokraterna har gått framåt sedan förra valet med omkring tio procent.

Det håller på att svänga så att även sverigedemokraterna kan bli rätt rumsrena till slut fast ännu så försöker både moderater och socialdemokraterna lägga beslag på de frågor där väljarna föredrar sd. Men tyvärr så ser detta ut att bli ett dåligt val inte bara för (s) utan för (m) och för gamla politiska modeller. Sverige ser inte ut som för fyra år sedan eftersom vi har tagit emot flera hundratusen nya medborgare på några år. 

Personligen känner jag tidigare utländska medborgare, som i det här valet får rösta eftersom de numera är svenska medborgare. De är också arga över invandringspolitiken och tänker rösta på sverigedemokraterna. Vi svenskar är inte rasister eller nazister. Skällsord som lätt har pådyvalts vanligt folk under de här åren. Vi har ingenting emot andra människor var de än bor i världen, men när politikerna ger bort överflödet, som Sverige har skapat under etthundra år av utveckling från fattigland till ett välfärdsland och alla gamla medborgare får betala. Då tar det stopp.

Här finns alla opinionsundersökningar inför valet lätt tillgängliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar