lördag 12 maj 2018

Cypern eller Israel vinner i kväll

UPPDATERAT
Så bra att dessa länder Cypern och Israel ligger bra till och att Sverige inte är tippat som vinnare. Vi behöver inte arrangera fler Eurovision-tävlingar. De kostar skjortan och gör att hela landet dras in i något som det egentligen inte går att tävla i. Preferenser avgör och hur stora befolkningar som röstar. Plus experterna. Frankrike, Litauen och Tyskland kan också ligga bra till för att ta hem det här. Sägs det. 

Här är Frankrikes bidrag. Lite för mycket chanson och franskt tror jag. Litauens bidrag här. En ganska enkel sång, som aldrig kommer loss. Här är Tysklands bidrag. Ett rätt gnälligt sjungande. Tror inte på den heller. 

Det är inne med kvinnor som ser ut som om de bor i ett harem och en blandning av Mellanöstern och lite Östeuropeiskt. Här kan ni höra och se Cyperns bidrag. Och här är Israels bidrag med hönskacklande. Humoristiskt, men knappast vinnare. Tror jag. 

Denna tävling är inte livsviktig, men det är ett sätt att hålla befolkningen lugn i Europa. Och förhoppningsvis få dem att se nya sidor hos varandra. Så tänker de olika TV-bolagen i Europa. Denna kontinent som har haft så många krig under så många århundraden. Vi behöver inte fler sådana. Personligen har jag jobbat med film, TV, musik, dans och teater på DN under något decennium och det var ett perfekt jobb för man får en inblick bakom scenerna som de flesta aldrig får. 
13.5.2018
Jodå det blev Israel som vann och Cypern kom på andra plats. Sverige blev sjua och Österrike kom som otippad trea. Så var det med det. 
7:56
Experterna gillade Sverige, men inte Europas eller Australiens folk. Bra så! Behövs egentligen ingen tävling för resultatet var redan klart. 
8:27
Och skandalen var ett faktum när en idiot lyckades ta mikrofonen ifrån den brittiska sångerskan. Usch och fy! Tur att han inte hade en bomb också. 
Här är en bild från Cyperns bidrag
 i kväll
i Eurovision.
Vinnare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar