onsdag 23 maj 2018

De nya sverigedemokraterna

Tre jämstarka partier som slåss om regeringmakten så ser DN på sin och Ipsos senaste väljarundersökning där socialdemokraterna får 24 procent. En riktig flopp och dessutom brukar (s) förlora väljare de sista månaderna före valet, menar DN. Moderaterna ligger på 22 procent och sverigedemokraterna på 20. Allt är effekter av att regeringen övergav demokratin redan 2014. Det skulle bli nyval i början av 2015, men istället blev det DÖ, Decemberöverenskommelsen, där allt skulle göras för att inte sverigedemokraterna skulle få något inflytande. Demokratin dog där. 

Folket tycker inte om att bli av med sin makt över Sverige. Det som så stolt står i Regeringsformen att all makt utgår från folket och att riksdagen är folket främsta företrädare. Under de år som har gått har partierna och dess företrädare ljugit mer och mer och varit skenheliga. Till sist blev regeringen tvungen att ändra sig för att inte dra ned Sverige i djupet tillsammans med alla nytillkomna. Men eftersom de till varje pris har velat behålla regeringsmakten tillsammans med miljöpartiet har hattandet gjort att de flesta förlorat tilltron till politik.

Det är en katastrofal förändring i Sverige eftersom vi alltid har haft tilltro till regering och riksdag och till att folket verkligen fick gå till val om det behövdes. Och det gör att det kvittar nu om folk röstar eller inte. I stort sett. Och om de röstar spelar det ingen roll vilket av de tre partierna. De har en gemensam politik i mycket. Jag påminner om min väninna som fick jämnt skägg mellan socialdemokraterna och sverigedemokraterna när hon testade Valkompassen. 

Regeringsformens första paragraf.
Den har regeringen trampat på. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar