torsdag 24 maj 2018

Drottninggatans röster

Marita Björkman och Raimo Mundér är paret från Eskilstuna som är huvudpersoner i kvällens dokumentär på SVT om Drottninggatan den 7 april förra året. Då när terroristen Akilov mejade ned och dödade fem personer, men många fler blev skadade. Marita i 60-årsåldern slogs omkull av ett barn som kom flygande ur sin barnvagn och hon krossade i fallet armbågen mot stenläggningen på gatan. Barnet for in i en glasruta och skadades svårt i huvudet och fick sy 34 stygn. Hans farmor hade varit ute med de båda barnbarnen och hon skadades svårt, kördes på av lastbilen, kastades upp i luften och ned i gatan. Men hon överlevde. Barnvagnen blev skrot, men barnbarnen överlevde. Jag tänker att de hade änglavakt, men att änglarna inte kunde rädda alla. 

Det är en grym film, inte lämplig för barn, men den visar den verklighet, som har skapats åt oss i Sverige av politiker och byråkrater. De har inte kunnat hålla terrorister utanför Sverige. Det var det andra terrordådet på Drottninggatan. Det första inträffade 2010 i december, mitt i julrushen. Men då lyckades terroristen bara ta död på sig själv. Alla andra hade änglavakt den gången. Men ingenting lärde sig myndigheter eller regering eller staden Stockholm den gången. Dådet kunde upprepas.

Filmen Drottninggatans röster är en dokumentär att gråta till och bli förbannad till. Så otroligt fruktansvärt att ingenting gjordes redan 2010 för att hindra en upprepning sju år senare. Vi betalar nu på alla sätt för den politik som har förts under 2000-talet och åren med borgerliga och socialdemokratiska regeringar. Det är därför som sverigedemokraterna nu ligger kring 20 procent i opinionsundersökningarna, för folket har svikits på ett grymt sätt av de andra partierna. De som har haft makten att skapa samhället och låta det gå mot något bättre. Men har gjort tvärtom. Domen mot Akilov kommer den 7 juni. 

Dokumentären Drottninggatans röster
av Oskar Jönsson och Iman Tahbaz visas i kväll kl 21 på SVT1
Eller se den här på SVT Play


Raimo Mundér och Marita Björkman är
huvudpersoner i berättelsen
om terrordådet på Drottninggatan
den 7 april 2017.
Faksimil ur Drottninggatans röster. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar