fredag 11 maj 2018

Gift dig med din våldtäktsman

UPPDATERAT
Det finns en lag i Mellanöstern och i norra Afrika som gör att våldtäktsmän går fria. Om de gifter sig med den de har våldtagit så slipper de straff. I Syrien, Irak, Bahrain, Kuwait och Libyen finns denna upprörande lag. Men i Tunisien, Jordanien och Libanon så har kvinnorna blivit fria till slut från denna lag. I Marocko togs lagen bort år 2014 sedan en 16-årig flicka hade begått självmord och en 15-åring försökt att göra det för att slippa ifrån sina våldtäktsmän. De hade båda tvingats gifta sig med de män, som våldtog dem. 

Sabiha, 32 år och från Irak berättar att hon pressades att gifta sig med sin våldtäksman, som var en släkting. Kvinnorna tvingas gifta sig för att undvika social skam och för att upprätthålla släktens heder. Men Sabiha tog alla tillfällen att slåss mot sin man och lyckades till slut få honom att lämna henne. Hon säger att hon tvingade honom att göra det. I muslimska samhällen kan mannen skilja sig ensidigt. Mannen behöver enligt "talaq" bara säga: "Jag skiljer mig." På Västbanken har nu också lagen om att kvinnan ska gifta sig med sin våldtäktsman, för att han ska slippa straff, till slut tagits bort.
11:41
Som tur är så döms våldtäktsmän i Sverige till fängelse och utvisning. Den senaste var en 22-åring som hade våldtagit ett barn, en flicka, som berättade i skolan vad som hade hänt. Det hände i Sala i Västmanland. Han fick tre år och sex månader för två våldtäkter och för sexuella ofredanden. Han utvisas med förbud att återvända före 2028. 


De senaste nyheterna om våldtäkt
i Sverige.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar