onsdag 30 maj 2018

Rysk journalist skjuten i ryggen

UPPDATERAT
Fega mördare finns överallt och nu sköts journalisten Arkadij Babtjenko i ryggen med tre skott. Han var regimkritiker och hatad av Putin. Sorgligt att allt är sig likt i Ryssland. Kan regimen inte tysta någon så blir det avrättning. Han hittades av sin fru blödande vid sitt hem. Han avled på väg till sjukhuset. Han hade lämnat Ryssland förra året då han började få hot och var rädd att bli fängslad och han bodde i Kiev i Ukraina. 

Babtjenko hade skrivit om kriget och han hade själv varit inkallad som 18-åring för att strida i Tjetjenien och han skrev boken Krigets färger om sina upplevelser. Han har beskrivit hur veteranerna pressade de värnpliktiga på pengar för att kunna köpa sprit och heroin. De unga männen sålde sina vapen till gerillan för att kunna ge de äldre pengar. Och gerillan anföll med ryssarnas egna vapen. Anna Politpovskaja var hans kollega. Hon kämpade för mänskliga rättigheter och var mot krigen i Tjetjenien. Hon blev också mördad.
7:55
Här hemma i Sverige anfölls i går radiojournalister när de intervjuade en sverigedemokrat Jörgen Fogelklou. Då tar det hus i helvete i Hammarkullen och någon tar mikrofonen och börjar prata i direktsändning. Ägg kastas mot medarbetare och deras bil. Där i sändningen handlade det om parallellsamhällen och kriminella nätverk. 
17:25
Vilken vändning! Babtjenko lever! Mordet iscensattes för att förhindra ett riktigt mord. Babtjenko framträdde tillsammans med ukrainsk säkerhetstjänst i TV för att berätta att han levde. Ryssarna menar att det tjänar propagandasyften medan Babtjenko har omtalat att någon hade blivit erbjuden 350 000 kronor för att mörda honom. Pengarna kom från ryska säkerhetstjänsten. Också Babtjenkos fru trodde på mordet och sörjde honom. Han bad om ursäkt för detta.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar