måndag 7 maj 2018

Jimmie Åkesson vann debatten enligt SVT


Jimmie Åkesson (sd) vann debatten gällande migrationen för han sa sanningen enligt de som tittade på partidebatten i går. Och Ulf Kristersson (m) var bäst på jobb och välfärd. Han hade bäst argument. Dessa båda var långt före de andra medan Isabella Lövin (mp) gjorde bäst ifrån sig gällande miljö och klimat. Skam vore det väl annars. Detta var SVT:s och Novus undersökning. 

I Expressen så koras Ulf Kristersson till vinnare men tätt följd av Jimmie Åkesson. Demoskop har gjort den undersökningen och där fick tittarna utnämna en vinnare i debatten. Inte någon i varje delmoment av debatten. Ulf Kristersson ligger bäst till i alla åldersgrupper och hos båda könen. Enligt Demoskop hamnade statsminister Stefan Löfven näst sist i popularitet. Kanske kan detta sammanfattas med att vad som helst är bättre än socialdemokraterna i dagsläget. 

Jag såg inte debatten, men jag inhämtar att på frågan om varför utländska medborgare inte utvisas när de är skyldiga till våldtäkt från Jimmie Åkesson så svarade Stefan Löfven med att börja prata arbetsmarknadspolitik. Han är uppenbarligen kvar i synen på våldtäktsmän att det är så synd om dem när de kommer utifrån. Och lite integration skulle säkert hjälpa. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar