onsdag 2 maj 2018

Ensamkommande vuxna har kostat kring 11 miljarder

UPPDATERAT
Många grupper i samhället har tjänat pengar på de ensamkommande. Vi andra har fått betala. Det är en upprepning av vad som hände på 90-talet, då också pensionärerna fick skulden för att det gick dåligt för Sverige. Precis som nu. Men skalan är mycket större och kostnaderna också. På 90-talet flydde människor från södra Europa. Nu har de kommit och kommer de från Asien och Afrika. På den tiden var det inte "ensamkommande barn" som de som nu har kommit i tiotusental. De har också automatiskt fått ta hit sina familjer, som de mirakulöst fick kontakt med, när de hade fått uppehållstillstånd. 

John Göransson har gått igenom kostnaderna och inkomsterna för olika grupper i en artikel skriven för tankesmedjan Timbro. Han konstaterar att det är advokaterna, de gode männen och de som har stått för boenden för "barn"(som i själva verket varit vuxna), som har tjänat mest pengar. Kostnaden för "barnen", som har visat sig vara vuxna, har uppgått till kring en miljon per år per person. Sammanlagt har dessa vuxna, som betraktades som barn, kostat kring 11 miljarder kronor. Personligen tycker jag synd om alla som har gått på det politiska svamlet om att vi kunde rädda hela världen och att alla länder i Europa skulle förstås följa efter Sveriges initiativ. Det tror för övrigt Stefan Löfven fortfarande: att det ska gå att övertala EU att ta emot alla flyktingar. 

Mer än 1 300 HVB-hem startades på två år för att ta hand om "barnen". Kommunerna gick på knäna och "Ljungby, Arboga, Åtvidaberg och Östhammar, bad i slutet av 2015 Migrationsverket om att få en paus i mottagandet av ensamkommande. Andra gjorde revolt mot staten och vägrade ta emot fler. Trots att regeringen sköt till 8,3 miljarder extra beslutade Ljusnarsberg, Ovanåker och Hultsfred att bryta mot lagen och vägra ta emot fler ensamkommande." Detta skriver John Göransson. Här på Värmdö betalar staten och kommunen fortfarande 270 000 i månaden för ett utdömt asylboende, som tar in omkring 20 boende.

Gode män var bland de som tjänade multum på alla ensamkommande:  "Paret Anders Folkesson och Eva Bjärkerud berättade i Expressen 14 december 2015 att de hade slutat sina ordinarie jobb för att satsa helhjärtat på att vara god man åt ensamstående. Deras uppdrag omfattade 46 flyktingbarn och de drog in 98 750 kronor i månaden på verksamheten. Expressen berättar också om Maja Eklöf i Göteborg, som drog in 61 825 kronor i månaden på att vara god man åt 29 ensamkommande. Shah Katghar, 47, berättade att han vissa veckor kunde lägga sex timmar på att vara god man åt 21 ensamkommande. ”Nästa vecka kanske jag inte har ett enda samtal”, tillade han. Han drog in drygt 46 000 kronor i månaden."

Debattklimatet i flyktingfrågan är förgiftad för många år framåt, avslutar John Göransson sin artikel. Jo det kan jag bekräfta. Numera får man inte säga något alls om dessa människor, som är nya i Sverige. Det är en naiv ideologi och en religionsliknande övertygelse som gör att nytillkomna blir heliga i samhället. Anhängare av "human flyktingpolitik" känner sig trängda när vinden har vänt i samhället. Pengarna sinar till dem från stat och kommun. 

Problemen med alla de unga männen kvarstår. Hur ska de integreras i samhället? Fortfarande är handläggningstiderna på mer än ett år och två av tre avvisningar ur Sverige har inte kunnat utföras, för personerna har avvikit. Vi får nog dras med alla de som har tagit sig hit. Underjordiska nätverk finns sedan länge. Jag avundas inte de unga i dag. Politiker har skapat ett otäckt framtidsscenario för dem.

Här har jag skrivit om att ensamkommande är vuxna till 70 procent. 
Här om vilka som är barn och vilka är vuxna. 
Här om anmälda bidragsbrott. 

3.5.2018
För övrigt går inte multikultur och feminism så särskilt bra ihop, men det visste vi redan förut. Dock skriver här Andreas Johansson Heinö om detta. Att det redan för snart 20 år sedan diskuterades livligt i andra länder, men inte i Sverige förstås. "Få har formulerat denna målkonflikt med större tankeskärpa än den amerikanska liberala feministen Susan Moller Okin i den uppmärksammade essän ”Is multiculturalism bad for women?”. Moller Okin själv menade att så var fallet: mångkulturalism innebär att patriarkala kulturer värnas på bekostnad av kvinnors rättigheter." Ja detta var på 90-talet och ännu har vi inte kommit dit. 

Ensamkommande barn.
Faksimil från Google. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar