onsdag 9 maj 2018

Robin Williams härliga och hemska liv

Skådespelaren Robin Williams liv skildras nu i biografin "Robin". Han hade det mest uppburna av alla skådespelares liv, men drabbades gång på gång av hemska kval när en film inte gick så bra. Han tog det personligt. Som om publiken anklagade honom. Han rusade och rasade genom livet och det var först när han var död, som en riktig diagnos över hans tillstånd kom. Han hade en sällsynt sjukdom, som gjorde att hans hjärna inte fungerade, vilket hans fru berättade. En demenssjukdom. 

Han tog till slut sitt eget liv vid 63 års ålder och det är begripligt när vi nu vet fakta. Hans personlighet höll på att upplösas. Och han visste om det. Den sista kvällen han levde trodde han att alla hans fina armbandsur skulle stjälas så han lade dem i en strumpa och åkte över till en väns hus och lämnade dem där. På morgonen vaknade han aldrig i sitt sovrum. Han hade tagit livet av sig med hjälp av ett bälte runt halsen. Han dog den 11 augusti 2014 och jag skrev aldrig om detta då för jag tog så illa vid mig. Och jag hade en mycket sjuk man att ta hand om. Min sambo hade cancer i halsen, men han levde till den sista dagen och kämpade för att leva. Han dog den 5 december 2014.

Vi vet aldrig den djupaste meningen med våra liv utom att det är att leva dem så gott det går. Älskar du ditt liv med förbehåll är du sur över det paket, som gavs just dig? Var inte det. Du befinner dig på ett perfekt ställe och ditt liv är skapat för att du ska utvecklas och till sist begripa vem du är och varför. 
Den 15 maj kommer Dave Itzkoff bok
om Robin Williams.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar