tisdag 1 maj 2018

Nu får pensionärerna valfläsk

Valfläsket stänker när statsminister Stefan Löfven nu står och steker det och lovar runt, för nästan alla pensionärer ska få 600 kronor mer i månaden. Före skatt förstås. Men det ska bli upp till 5 000 per år åt alla dessa fattiga. För det är inte rimligt att sex av tio pensionärer ska ha så låg pension. Det gäller de som har minst 9 000 i allmänpension och ska försvinna för de som har 17 000 i pension. Det är så märkligt skrivet att jag inte ens begriper det. Men troligen gäller det de som har inkomstpension - inte de som aldrig har jobbat, är sjukpensionärer eller nytillkomna från annat land - och därför har pension på mellan 11 000 och 14 000 relaterat till inkomst.

Det är yrkena där lönerna aldrig har varit höga och höjningen av pensionerna sägs omfatta 1,2 miljoner pensionärer. De andra 800 000 ska klara sig själva. Det är det "vanliga folket" som ska belönas. Risken är stor att detta aldrig ens blir verklighet eftersom socialdemokraterna nu ligger så lågt inför valet den 9 september i opinionsundersökningarna. Och de brukar dessutom förlora väljare de sista månaderna. Så har det varit i 50 år. Så röstetalet blir kanske kring 25 procent av väljarkåren till slut. Vem vet.

Paniken har brutit ut nu när opinionen ligger under 27 procent för (s). Och målet 31 procent ligger långt borta. Det är stor skillnad mot 2014 när alla flyktingarna var välkomna och (s) fick 31 procent i valet, medan nu är "trygghet i en ny tid" slogan sedan 2017. Katastrofen slog till i november 2015 när regeringspartierna tvingades till en helomvändning och stängde gränserna. 

Socialdemokraterna använder Facebook-pixlar på sina sajter för att samla information om väljare. De satsar också på delningsbilder på Facebook för att sprida sitt budskap. Den senaste blev att det var "orimligt att det kommer tusentals personer till Sverige varje år för att göra jobb som arbetslösa i Sverige kan utföra". Till en bild av Stefan Löfven med armarna i kors. Socialdemokraterna försöker att konkurrera ut sverigedemokraterna med sådana bilder på Facebook.


Stefan Löfven som sheriffen.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar