lördag 10 oktober 2015

Anna Wahlgrens hus till salu

UPPDATERAT
Nu flyttar Anna Wahlgren till Indien så hon har sålt allt lösöre på sin gård i Kälarne och nu är gården också till salu för 1 950 000 kronor. Mycket billigt om man tänker på Stockholmspriser. Men det här är en gård som ligger nästan lika långt norrut som Östersund i Jämtland. Tomten är på 17,7 hektar och det finns fyra boningshus, små stugor, bastu utomhus och det är sjötomt. 

Anna Wahlgren har hunnit att bli 73 år och ska nu bli omhändertagen av sin indiska familj, som har lovat sköta om henne ända till hennes sista andetag. Så nu emigrerar hon dit. Det är en vuxen man och hans fru som är hennes adoptivbarn och de har i sin tur adopterat barn. Anna Wahlgren fungerar som mamma och ersättare för farmor/mormor i familjen. Hon har haft en ansträngd ekonomi i Sverige och det blir bättre nu när hon får någon miljon över. Livet igenom har hon gjort ganska dåliga affärer trots att hon var en uppburen författare.

Hon gick ut offentligt sommaren 2013 och berättade att hon var tvungen att tigga. Att hon hade gett bort alla pengar och inte längre hade några inkomster. Men det var väl som vanligt inte riktigt sant. Hon ägde då 60 hektar mark. Sammanlagt fyra fastigheter. Vet inte om hon har sålt av detta vartefter eller om hon tänker lämna något arv till sina åtta barn. Hon menade att hon hade utsatts för mordförsök av sin dotter Felicia, som skrev en bok om sin barndom. Här skrev jag en artikel om denna bok då när den kom ut 2012. Jag skrev på Newsmill. 

Anna Wahlgren satt och berättade hos Malou i Efter tio senast i en rödbrokig klänning, iklädd röda stövlar och en dito bemålad indisk käpp, som hon tydligen behöver för att gå. Hon är redan förvandlad till indiska. Jag önskar henne lycka till med sin nya familj de år hon har kvar att leva. Hon har inte haft sex med någon man alls sedan 2002 när hon var gift för sista gången med sin sjunde man. Och den delen av hennes liv är över, säger hon. Hon tycker att Sverige är ett land fixerat vid kroppen och sex, vilket då inte Indien är. Där är det mer andligt, menar hon.

Hon påminner mig om en del av mina väninnor som inte heller har begripit det där med förhållandet till en man utan ständigt har letat vidare i livet. Som jag ser det så är förhållandet till det andra könet också avhängigt av hur man har det med förhållandet till sig själv och sina olika egna inre sidor. Anna Wahlgren har rasat genom livet och varit ganska självsvåldig, men kan inte riktigt se det heller ännu. Kanske aldrig. Men som sagt hoppas hon får en lycklig tid nu i Indien och slipper komma tillbaka till vårt kalla Sverige.
5.9.2016
Anna Wahlgren är så lycklig nu säger hon när hon bor i Indien hos sin adoptivfamilj. Hon drömmer om att bli "jätterik" säger hon så att hon kan bli som moder Teresea ungefär och öppna en vårdinrättning för gamla eller barn. Hon har inte begripit att moder Teresa aldrig var rik. Det handlar inte om detta. Men hon blir omhändertagen och är omgiven av kärlek varje dag, säger hon. Hon har rimligt sett en del år kvar att leva (hon fyller snart 74 år) och jag får önska henne kärlek och glädje hela tiden.


Anna Wahlgrens gård Gastsjö 122 i Jämtland är till salu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar