torsdag 22 oktober 2015

Uppåt 190 000 asylsökande till Sverige 2015

Ja det var det jag redan har skrivit om. Det som Migrationsverket nu berättar om. Fast jag räknade ut att det blir kring 200 000. Kan bli det också eftersom prognosen ändras varje vecka. Det är total katastrof för oss som land eftersom vi hitintills har tyckt att dessa flyktingar ska betraktas som likvärdiga oss på alla sätt. Migrationsverket säger att de inte vet hur många som kommer eftersom det inte finns någon gränskontroll. 

Hela systemet i Europa har kollapsat. Det beror av att gränserna inte upprätthålls och att flyktingar tar sig dit de vill. Och de vill till Sverige för att de regeringar vi har haft har sagt att de ska få det underbart i Sverige och att detta har spritt sig genom de som redan finns här. Det finns en flyktingkorridor fortfarande genom Europa, som leder till Tyskland och Sverige.

Snart är antalet asylsökande uppe i 10 000 i veckan. Den senaste veckan sökte nästan 9 700 asyl i Sverige. Situationen som den är nu är mycket osäker och kan inte utgöra en grund för beräkning av asylsökande. Men i slutet av året beräknas att det kommer att saknas tusentals bostäder till flyktingar. Mellan 25- 45 000 bostäder kommer att saknas. Det här kommer att kosta miljarder mer än är beräknat nu i budgeten. I år beräknas mottagandet för Migrationsverket kosta kring 25 miljarder och nästa år kring 60 miljarder. År 2017 beräknas kostnaderna ha ökat till 80 miljarder. Kring 29 miljarder mer behöver Migrationsverket för 2016 än vad regeringen har räknat med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar