lördag 31 oktober 2015

Att byta befolkning

UPPDATERAT
De som är mest pessimistiska tror att vi redan om sju-åtta år kommer att ha bytt befolkning i Sverige. Men så ointelligenta kan väl inte våra folkvalda vara? Men när jag läser vad pressen skriver i Skåne så börjar jag undra hur det står till med tankeförmågan. Att invandringen och de asylsökande nu inte är fler än drygt 8 000 per vecka i Sverige ses som att det har uppstått "gränsstrul" och "flaskhalsar" längre söderut i EU. Så uttrycker sig Migrationsverket. De asylsökande får helt enkelt inte längre ta sig till Sverige i samma utsträckning och det är Balkanländernas fel. Kring 40 000 flyktingar har tagit sig till den grekiska övärlden den senaste veckan och de vill vidare. 

Eftersom det blir farligare att ta sig över Medelhavet nu på hösten i gummibåtar så har priset för att åka sjunkit med några hundra dollar. Det kostar nu kring tusen dollar att ta sig över till de grekiska öarna. De som nu kommer till Sverige får uppehållstillstånd om ungefär ett till två år. Och då kommer de förmodligen inte att få permanent uppehållstillstånd och inte heller få ta hit sina anhöriga utan att kunna försörja dem. Om den nuvarande regeringens inriktning håller i sig. Det kan göra att tillströmningen av nya invånare sjunker. Det vore en välsignelse nu när de ensamkommande barnen ska få kosta drygt 27 miljarder nästa år. Det är nästan lika mycket som går till internationellt bistånd i år i hela världen från Sverige. Detta går till drygt 30 000 ensamkommande barn i år, som beräknas bli 40 000 år 2016. Detta betyder att varje barn kostar kring 600 000 kronor per år. Lågt räknat. Det finns inte föräldrar i Sverige som har råd med sådana barn. Men som samhälle ska vi ha det.

Cilla Liw, 29, från Sandviken tyckte det var orättvist att ingen räknade ut vad hon hade kostat det svenska samhället. Hon skrev om detta på facebook och kom fram till att hon hade kostat samhället 1 665 000 kronor sedan hon föddes. Men ingen räknade på detta. Hon undrade varför. Det kan bero av att hon har två föräldrar som har tagit hand om henne. Barn som föds här brukar ha det. Och föräldrarna har lagt ut kring 2 miljoner själva (en del säger 3 miljoner) för att ta hand om henne under hennes barndomstid. Medan ett flyktingbarn som kommer hit inte har något annat än avlönade personer som kan ta hand om dem och därför får vi andra betala. På tre år hinner ett flyktingbarn kosta samhället lika mycket som Cilla Liw har gjort under hela sin livstid. Men hon är engagerad vänsterpartist i Sandviken och begriper inte det där med ekonomi utan tycker att vi ska sluta "slåss med varandra om småslantar"

1.11.2015
Här pläderar en moderat för att ensamkommande barn ska åldersbedömas när de kommer hit och kunna överklaga om de inte är nöjda. Då blir det rättssäkert. Nu måste myndigheterna lita på den ålder de uppger när de kommer. Och när de så småningom blir åldersbedömda kan de inte överklaga. I andra länder har det konstaterats att de flesta ljuger om sin ålder. Beslutstiden för flyktingbarn är cirka 15 månader i Sverige och under tiden tas de om hand och betraktas som barn och kostar kring en miljon kronor för samhället.
6:14
Här kan ni läsa att en lokal politiker i Tyskland hotar förbundskansler Angela Merkel i Tyskland med att skicka flyktingar som dyker upp i hans landsända Bayern i södra Tyskland till Berlin och till henne för de kan inte ta emot så många och hon svarade då att dessa flyktingar måste hon egentligen skicka tillbaka till Grekland, men då skulle de bara dyka upp hos honom en gång till. Artikeln i Die Welt illustreras dock med en bild på män, som kliver ombord på en buss som ska till Sverige. Tyskland är transitland. Ingenting fungerar längre inom EU.1 kommentar:

 1. Cillas föräldrar har betalat 2-3 miljoner för att "nära en kommunist vid sin barm".
  2-3 miljoner som de kunde gjort något roligare för.

  Nu vill Cilla att de också ska försörja en massa ensamkommande barn i Cillas ålder.
  Och tacken för det blir sämre sjukvård och åldringsvård, dålig pension, höga skatter och rädsla för att bli utsatta för kriminalitet.

  Nu ångrar nog Cillas föräldrar att de inte gjorde abort.

  SvaraRadera