lördag 24 oktober 2015

Vi lever i undantagstillstånd

UPPDATERAT
Så säger borgmästaren i Österrikes Spielfeld för tusentals människor tar vägen över hans lilla ort för att den gränsar till Slovenien. Varje dag kommer det tusentals flyktingar förbi gränsen. Också på lördagen fortsatte strömmen. Det finns ingen avmattning, inget slut och de sover ute i provisoriska läger fast nätterna är frostiga. Invånarna i min by är ytterst oroliga, säger Reinhold Höflechner, borgmästare i Spielfeld, som har kring tusen invånare. 

I morgon ska återigen ledare i EU träffas i Bryssel för att diskutera flyktingkatastrofen. Det finns en plan med sexton punkter, som EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Junker har skickat ut till Balkanstaterna, Grekland, Österrike, Tyskland och Ungern. Inga flyktingar ska längre få släppas igenom till angränsande stater. Flyktinginvasionen måste få ett slut. Samarbetet med Afghanistan måste också förbättras.

Enligt Junker måste nu staterna samarbeta och inte fungera som transitländer. Nästa vecka ska 400 man skickas som gränsskydd mot Slovenien. Och staterna får inte längre motarbeta varandra, menar Junker. Risken är annars att det blir för stora motsättningar och spänningar inom EU. Flyktingar som inte vill söka asyl ska avvisas vid gränsen till Slovenien. Till Tyskland beräknas 800 000 asylsökande komma under år 2015. Det är fyra gånger så många som under 2014.
26.10.2015
Junkers paket antogs sent i natt av länderna. Det ska bli fler stationer längs flyktingrutten så att asylsökande kan stoppas. De ska registreras och de som inte vill detta ska skickas tillbaka. Omkring 250 000 har de senaste fyra veckorna tagit sig genom Balkan för att komma vidare in i centrala EU. Nu måste en mänsklig flyktingkatastrof i Centraleuropa förhindras. Vi lär få se hur det går. I bästa fall slipper Sverige ta emot så många som förut.

Flyktingar i Spielfeld Österrike väntar på transport
genom landet och mot Tyskland och Sverige.

2 kommentarer:

 1. Hahaha...!
  När Ungern föreslagit samma saker i juni, då ville ingen höra det, man anklagade ungrarna för rasism, svensk media drog igång en hetskampanj mot Ungern med lögner och desinformation, Cecilia Wikström motionerade i Eu om att utesluta Ungern.
  Och nu kommer J.C. Wanker förlåt Juncker med samma förslag.
  hahaha...!

  SvaraRadera
 2. Var är kvinnorna och framförallt, var är barnen som alltid är på bilder i mainstreammedia?

  SvaraRadera