torsdag 1 oktober 2015

Inre invandrarkontroller behövs

I dag har regeringen vaknat en smula och inrikesminister Anders Ygeman har presenterat några åtgärder för att få ned kostnaderna för invandringen. Framförallt så behöver säkerligen inte de ensamkommande barnen HBV-hem, som kostar minst 2 000 kronor per dygn och plats. 

Dessa hem är tänkta för ungdomar, som behöver tillsyn dygnet runt. Inte för ensamkommande invandrare. Familjehem är inte heller lämpliga för dessa utan de behöver ett stödboende. Med hjälp för att kontakta myndigheter och annat. Detta är lämpligt för ungdomar mellan 16-20 år. Stora ekonomiska överdrag genom massanstormningen av invandrare gör att det behövs en krisorganisation inom regeringskansliet. Nya bestämmelser om invandrare kan träda i kraft våren 2016.

Regeringen ger 50 miljoner kronor i stöd till FN för katastrofer och mathjälp. Röda korset får 10 miljoner kronor. Den inre utlänningskontrollen ska öka för att avvisa de som inte har fått asyl eller har uppehållstillstånd i landet. Detta måste göras så eftersom Sverige är med i Schengen och då får kontrollen inte ske vid gränserna. Det är bara om landets säkerhet eller inre kaos hotar, som Sverige får införa kontroll vid gränserna, men där är vi inte ännu enligt regeringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar