söndag 11 oktober 2015

Nutidshistorien utspelas inte i dåtid

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski försöker genom att se bakåt på historien jämföra dagens flyktingkris med Ungern 1956 och andra världskriget. Han skyller situationen nu på EU. Då 1956 flydde 200 000 ungrare. Jag minns det för jag satt i skolan och ritade teckningar om detta. Vår teckningslärare gav oss i uppdrag att rita och måla. Alla tyckte vi synd om ungrarna som slogs ned av de hemska sovjetiska kommunisterna. Men situationen då går inte att jämföra med nu. Inte heller kan man säga att vi är så rika nu så vi måste kunna klara detta och jämföra med då när världskriget låg så nära och alla länder var fattiga. Nu kommer det miljoner asylsökande och det finns inte något slut på det. 

Problemet i dagens värld är överbefolkningen, men den är det inte politiskt korrekt att prata om. Tvärtom. Vi behöver fler människor särskilt i Sverige. För att produktionen ska kunna rulla vidare och BNP bli högre. På 70-talet talades det vitt och brett om den katastrof som överbefolkningen medförde. Och det var politiskt korrekt att skoja om (HasseåTage 1970) att skicka kondomer till Indien och Afrika. Somalia är ett sådant land där befolkningen har svämmat över alla bräddar. Jag har skrivit om det här år 2011. En kvinna därifrån klagade över att hennes barn hade dött. Nu hade hon bara fem barn kvar.

Den utveckling som Sverige har gått igenom beror av att vi som folk har anpassat oss, inte fött så många barn, utan gjort det när vi har kunnat ta hand om dem. Vi har inte krigat inbördes utan arbetat. Den sista svälten i Sverige var på 1860-talet. Vi exporterade en del av vår befolkning till Amerika, men där fanns det plats för dem och de åkte inte till detta land för att få hus och bilar på en månad, vilket en del tror nu att de ska få när de kommer till Sverige. De som emigrerade från Sverige fick arbeta hårt i det nya landet. En del svalt även där och dog. 

Det sätt Europa nu har att ta hand om flyktingar är nyvaknat. Och restriktionerna kommer att bli fler. Tyskland öppnade sina gränser, som Peter Wolodarski skriver, men stänger dem fort igen. Tyskland har redan bestämt ändrade asylregler och dessa träder i kraft den 1 november i år. Dessa ändringar gjordes i september. Här kan ni läsa om detta, som innebär att asylsökande ska avvisas fortare, redan på tre månader, de ska får naturaförmåner inte pengar, de får inte börja arbeta om de är okvalificerade förrän efter 15 månader. Kvalificerade efter tre månader. Tyskland betalar ut kring 6 700 kronor per flykting till varje delstat. I Sverige betalas som mest ut 15 000 kronor för varje nyanländ flykting till kommunerna. Dessutom betalas ut 83 000 för varje flykting. Plus att kommunerna får ett schablonbelopp på 220 000 för att de tar emot flyktingar. Plus att de kan få mer om de behöver.


I Tyskland beräknas flyktingmottagandet kosta kring 40 miljarder kronor mer de närmaste åren. I år har kostnaderna där redan ökat med tio miljarder. I Sverige beräknas hela kostnaden för asylsökande vara kring 40 miljarder. Men det håller inte. En flykting från Syrien kan beräknas kosta sju miljoner allt som allt. Och nu anländer kring 9 000 asylsökande i veckan. Det är en ohållbar situation rent ekonomiskt för vilket land som helst. Antingen blir Sverige tvunget att försämra mottagandet mycket mer än nu och det är redan påbörjat av nödtvång med möjliga tältläger och inre kontroll av polis. Eller också får landet helt enkelt stänga gränserna. Det har Sverige rätt till om det är kaos och landet är hotat. Även inom EU finns sådana bestämmelser. Men den här eller någon annan regering kommer naturligtvis inte att stänga gränserna. Inte förrän de tvingas till det av verkligheten. 


1 kommentar:

  1. Ja, vi såg alliansen mellan Nazisterna i Tyskland, Fascisterna i Italien och nästan hela den Islamistiska Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Persien utöva otaliga hemskheter emot mänskligheten i Europa förenade i rasistiska, främlingsfientliga och folkmordiska ideologier som Europa bara nätt och jämt överlevde, bara för att följas av de hemskheter som utfördes av kommunisterna. Nu finns det ingen Nazistisk regering i Tyskland och det finns ingen kontrollerande Fascistisk regering i Italien och inte heller finns det ett evigt närvarande kommunistiskt damoklessvärd som hotar Europa. EN fruktansvärd konstant faktor finns kvar oförändrad, som fortfarande utövar hemska brott emot mänskligheten.

    Är det någon som minns de underbara berättelserna om de hundra tusentals husnycklar, fria tåg- och spårvagnsbiljetter och generösa socialbidrag som gavs till massorna av ungrare som bokstavligt talat flydde för sina liv ifrån sitt hemland? Det gör inte jag! Är det någon annan som minns hur ungrarna som flydde för sina liv och sökte skydd ifrån sitt hemland krävde att omedelbart få resedokument så de kunde vända om på en gång och semestra i sitt hemland, medan de håvade in socialbidrag ifrån våra länder? På nåt sätt så har jag inget minne av dessa berättelser, men på nåt sätt tror jag att de bara blev tillsagda att hitta en skyffel eller en kvast och tillsagda att börja jobba om de ville försörja sig själva.

    För mig verkar det som att vad som sker nu är att länder med krigande stammar som kollektivt skriker död åt västvärlden, död åt demokratin och död åt Europa blir inbjudna, bortskämda och ges bostäder så att de kan fortsätta sitt krigande i våra kommuner.

    Jag ser en hel del skillnad emellan de olika formerna av immigration.

    SvaraRadera