lördag 3 oktober 2015

Femtonhundra flyktingar per dygn

UPPDATERAT
Så många flyktingar kommer det till Sverige enligt ställföreträdande generaldirektör Mikael Ribbenvik vid Migrationsverket. Han menar att det är fyra-fem gånger högre tryck än det var under Balkankriget på 90-talet. Snart kan det komma 10 000 i veckan säger han. De asylsökande under september var enligt Migrationsverket drygt 24 000, men alla som kommer söker inte asyl. 

Mikael Ribbenvik rök ihop med skådespelaren Kjell Bergqvist som också är i Göteborg och har uttalat sig grovt mot hur Migrationsverket uppträder och regeringen. Han har bland annat sagt att regeringen inte gör ett dugg och att de lika gärna kunde pissa på de som kommer. Ett par i 20-årsåldern sade till Kjell Bergqvist att de hellre åker tillbaka till Irak.

Inrikesminister Anders Ygeman konstaterade i torsdags att enorma ekonomiska påfrestningar väntar därför att vi inte kan ta hand om alla flyktingar.  Polisen har också 17 000 ärenden liggande där människor som avvisats gått under jorden. De kan inte eller vill inte lämna Sverige. Samtidigt har statsminister Stefan Löfven konstaterat i sitt sommartal i augusti att de som saknar flyktingskäl ska tillbaka till sina hemländer. 
18:33
Tusen nya bostäder per dag. Så mycket behövs enligt migrationsminister Morgan Johansson till de flyktingar, som måste bort från Migrationsverkets egna boenden för att bereda plats för de nyanlända, som kommer varje dag. Nu måste alla stora lokaler som finns tas i anspråk: gymnastiksalar, fängelser och stora salar av alla de slag. Kommunerna måste göra sitt bästa för att ta in nya flyktingar. Det här en akut och speciell situation, som Sverige aldrig har varit med om förut. I Trelleborg är både en ishall och en gymnastiksal redan flyktingförläggning. Hundratals barn och unga kommer varje dag.

Jag tycker inte särskilt synd om varken politiker eller byråkrater. Det här förbereddes genom vad som hände förra året då moderaterna gjorde upp med miljöpartiet om att ta emot alla världens flyktingar och den nya regeringen har inte vågat att ändra politiken. Alla ska bli svenskar omedelbart. I Finland översvämmas nu också landet av de transitflyktingar som har åkt genom Sverige. Finland har inte något avtal med Irak om att återta asylsökande, vilket gör att landet inte kan utvisa dessa även om de har fått avslag på sin ansökan. Ett avtal med Irak är på gång och då kan Finland börja skicka tillbaka dessa irakier. 
4.10.2015
Här är en lång skildring av den ansträngda situationen i Malmö och Skåne när det gäller flyktingar. Hur länge håller det? Ingen vet. Någon gång brakar vårt system för det är inte byggt för detta. Här sägs också att det kommer 2 000 per dag, men att alla inte söker asyl utan försvinner någonstans i landet. De blir illegala. Eller fortsätter till Finland eller Norge.
8.10.2015
Och fler blir de för nu är statistiken av asylsökande från Migrationsverket uppe i över 8 000 per de senaste sju dagarna. Det var som jag konstaterade för ett tag sedan: det går fort utför när socialdemokrater och miljöpartister sitter vid makten. 

Här skrev jag tidigare om detta. Och här. Samt här.

1 kommentar:

  1. Många godhetsapostlar (Ernman, Bergqvist m.fl,m.fl) som vill synas i media.Kanske dags för dom att flytta till Tensta eller Rinkeby..
    Sorgligt med Hägg som vågade stå för sin åsikt, utanför main-stream media.
    Läser din och Lars Bern´s blogg med glädje

    SvaraRadera