måndag 12 oktober 2015

Åsa Regnér och ensamkommande flyktingbarn

Här är Åsa Regnér och Ziah Safari. Den ena är ett ensamkommande flyktingbarn och den andra är minister i Sverige. Hur stor är skillnaden i ålder? För mig ser de i stort sett jämngamla ut. Tänk vilket hårt liv flyktingbarnen har! Ministern är nämligen 51 år. Tänk att hon kan se ut nästan som en tonåring! Isabella Canow har grundat SEF, förening för ensamkommande flyktingbarn, där Ziah Safari är ordförande, och hon är 50 år gammal. Dock är hon gift med en 26-åring.
Här hittar jag Ziah Safari och han är 20 år gammal och bor i Umeå. Vilket betyder att han har varit här i ett par tre år då. För då var han verkligen ett flyktingbarn. Men nu är han en vuxen svensk. Och han ser ut som om han var kring 50 år i dag. Vilket hårt liv vuxna flyktingar har i Sverige! Så här såg han ut dock den 4 mars i år på sin facebook. Väldigt ung. Eller kanske förbättrad. Eller är det en gammal bild? Ser dock ut att vara tagen i Sverige med den typiska lägenhetsdörren där bakom. Ett mysterium hur han har kunnat åldras så fort. Fast han bor tillsammans med fyra andra som också heter Safari, förmodligen släkt. Kan göra vem som helst gråhårig i förtid.
30.1.2016
Oj hoppsan! Vad hände nu! En massa norrmän går in på det här inlägget av någon anledning. Någon som vet varför?

6 kommentarer:

 1. Det er en link til denne bloggen i den norske avisen Nettavisen.

  SvaraRadera
 2. Hei, vi Nordmenn holder på at utvikla samma problem som ni har med en tzunami av immigranter, och tyvær, sedan polisen, regjeringer och media hemmligholder informasjon och stenger ned debatfelt om det kanskje viktigaste temaet i vårt kjære Scandinavia, så måste vi hitta den sjelv på blogger, typ din blogg. Mvh. Cato Leiros.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej jag förstår. Det är tråkigt med klyftan mellan folket och de styrande.

   Radera