fredag 9 oktober 2015

Löfven kan inte hålla käft

UPPDATERAT
Han måste lägga sig i också debatten som försiggår på kd:s riksting. Där diskuteras om man ska hoppa av DÖ decemberöverenskommelsen, som har gjort att statsminister Stefan Löfven uppför sig som en svensk Putin. Han genomför det han har lust att genomföra utan att diskutera med andra partier utom mp och vänstern. Så var inte decemberöverenskommelsen utan den var till för att socialdemokraterna skulle få igenom sina förslag. Men under förutsättning att de föregicks av diskussion och kompromiss med den borgerliga oppositionen. 

Så har det inte blivit utan Stefan Löfven genomför det som han tycker är bra för landet.  Och nu ryter han till mot kd: stå för ert ord. Ett parti med kristna värderingar måste man kunna lita på. Har man skakat hand så gäller detta. Så ser det ut i hans kultur menar han. Men den som inte håller ord är Stefan Löfven. Han har kört över de borgerliga och genomför nu ett socialistiskt partiprogram där det blir högre arbetsgivaravgifter för unga, tvångskvoterad familjeförsäkring, höjd moms på diesel, höjd skatt på bensin, försämringar av RUT- och ROT-avdraget och ett avskaffande av gåvoskatteavdraget.
16:25
Rikstinget gick emot partistyrelsen med 189 mot 89 ombud. Två förslag lades sedan: Omprövning av DÖ tillsammans med de andra borgerliga partierna. Eller att lämna DÖ och ge i uppdrag åt partistyrelsen att avveckla detta. I en rösträkning mellan alternativen blev den segrande linjen att partistyrelsen i kd får i uppdrag att lämna decemberöverenskommelsen DÖ med 151 röster mot 103. Detta är dramatik på hög nivå. Jag hoppas verkligen att det blir nyval, vilket jag skrev om tidigare. Alla experter tycker att det är en dålig idé därför att de ser framför sig att det gynnar sverigedemokraterna, men för folket ser det ut som om det kommer att bli mer demokrati i Sverige. 
18:52
DÖ är död också för moderaterna säger partiledaren Anna Kinberg Batra. Gott så! Finis malorum! Slut på detta onda. 
2 kommentarer:

  1. Tack för att DÖ dör....nu tar jag ett glas vin i kväll för att fira :)

    SvaraRadera